Martin Koolhoven in Heerenstraat Theater

5 december 2022 om 14:20

WAGENINGEN Met enige regelmaat komt Nederlands bekendste regisseur Martin Koolhoven bij Heerenstraat Theater langs met zijn programma Koolhovens Keuze. Het programma is geïnspireerd op De Kijk Van Koolhoven van de NPO. Op zondagmiddag 11 december spreekt hij over hoe de superheld, in de vorige eeuw, van film tot film zijn vorm kreeg. Een hoogtepunt daarin was Batman Returns uit 1992 van Tim Burton. Deze film heeft volgens Martin precies genoeg zelfrelativering om ongegeneerd overdreven te zijn met een soms groteske uitvoering van de schurken. Bekijk vooral de trailer waarin hij het zelf uitlegt op www.heerenstraattheater.nl/koolhovenskeuze. 


CINESCIENCE Movie Talks is een samenwerking tussen Heerenstraat Theater en WUR. Toponderzoekers vertellen op een laagdrempelige wijze over hun vakgebied en tonen met hun keuzefilm aan hoe hun onderzoek in de samenleving geworteld is. Op woensdag 14 december is het de beurt aan Evelien de Olde. Ze behandelt de vraag: hoe staat het met de ecologische en sociale uitdagingen van ons voedselsysteem? Ondanks de grote uitdagingen waar we voor staan, zijn we niet zo ver heen als wat er in de dystopische seventies film Soylent Green voor het jaar 2022 werd geschetst: De aarde is overbevolkt en vervuild, natuurlijke hulpbronnen zijn volledig uitgeput en de bevolking wordt uitsluitend gevoed door Soylent Industries.


LIVE BALLET Voor de opera- en balletliefhebber is het jaar niet af zonder Tsjaikovski’s klassieker De Notenkraker. Op 8 december kijken we in Wageningen mee met de livestream vanuit the Royal Opera House in Londen. Beleef alvast een ontzettend leuke kerstavond, die als iedereen in bed ligt een betoverend avontuur wordt. Geniet van de briljante partituur van Tsjaikovski, en zie Clara en haar betoverde Notenkraker vechten tegen de Muizenkoning, en de Suikerboonfee en haar prins bezoeken in het prachtige Snoepgoedkoninkrijk.


ARMAGEDDON TIME In het reguliere programma gaat vanaf woensdag 7 december Armageddon Time in voorpremière. De film is een zeer persoonlijk coming-of-age drama met een prachtige rol voor Anthony Hopkins als de opa van Paul Graff, Een film over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’.


AVATAR De grote 3D blockbuster uit 2009 krijgt een mooi vervolg. Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Jake Sully woont met zijn nieuwe familie op de planeet Pandora. Zodra een bekende dreiging terugkeert om af te maken wat eerder was begonnen, moet Jake samenwerken met Neytiri en het leger van het Na'vi-ras om hun planeet te beschermen. De film is te zien in zowel 2D als 3D.

www.heerenstraattheater.nl