Vervolg van voorpagina

5 december 2022 om 15:50

Initiatiefnemer Masood Eslami, bestuurslid van Welkom in Wageningen en lid van de Rotary Club Wageningen-Bergpoort, vind het geweldig dat evenals de afgelopen jaren door deze geweldige meer dan 150 kinderen die het moeilijk hebben, ook kunnen genieten van de feestdagen. Zo laten wij zien dat we door gezamenlijke krachtenbundeling in de stad prachtige doelen kunnen ondersteunen.


Verhalen voor iedereen

WAGENINGEN Mooie, grappige, wijze of aandoenlijke verhalen uit de hele wereld. Kom gezellig luisteren op zondag 18 december, van 14.00 tot 15.00 uur. Verhalen, de bblthk staat er vol mee, de wereld is er vol van. De vertellers van Eva Luna kiezen uit het enorme aanbod enkele mooie, grappige, wijze of aandoenlijke verhalen. Verhalen van hier of uit verre landen, oude verhalen of moderne. Het zijn verhalen uit boeken of verhalen die van de ene verteller op de andere worden doorverteld.  Kom op zo'n kille zondagmiddag naar de bblthk en zoek een plekje. Er is geen houtvuur, maar hopelijk word je warm van de verhalen. En mocht je zelf een mythe, parabel of ander verhaal te vertellen hebben, dan kan dat ook.


Van stiftgedicht tot speurtocht

WAGENINGEN Of je het nu uitbundig viert of helemaal niet, of je het nu de fijnste periode van het jaar vindt of juist een moeilijke: de bblthk wil iedereen rondom de kerstdagen een warm welkom bieden. Daarom zorgen zij ook dit jaar weer voor een originele kerstaankleding. Om te beginnen versiert stadsdichteres Ellen van der Kolk de bblthk met een prachtig gedicht van haar hand. Daarnaast is er voor iedereen een kerstplacemat (een beetje feestelijk gedekte tafel kan niet zonder) met daarop twee activiteiten voor jong en oud. Zo kun je van het gedicht van Ellen een eigen versie maken door het te bewerken met stiften én er is een heuse speurtocht door de gehele bblthk uitgezet. Kortom: er is genoeg (samen) te doen in de bblthk!