Het Monteverdi Kamerkoor zorgt op 17 december voor een sfeervol Kerstconcert rondom de Christmas carol.
Het Monteverdi Kamerkoor zorgt op 17 december voor een sfeervol Kerstconcert rondom de Christmas carol. Paul Sijm

Kerst met koor- en samenzang

13 december 2022 om 10:35

 'A Christmas Carol' 

EDE Het Monteverdi Kamerkoor brengt je in kerststemming met 'A Christmas Carol'. Met de mooiste Christmas Carols en sfeervolle vertellingen neemt het koor je op 17 december mee naar het Engeland van Charles Dickens. 


Wat is er mooier dan genieten van schitterende koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen. Tijdens dit concert gebeurt het allemaal. Kerst 2022 begint in de Edesche Concertzaal!

MONTEVERDI KAMERKOOR Het Monteverdi Kamerkoor werd in 1989 opgericht en treedt op in concertseries verspreid over heel Nederland. Ook is het koor regelmatig op de radio en in het buitenland te beluisteren. Het MKU zingt naast oude muziek (Renaissance en Vroeg Barok) ook met grote regelmaat ook hedendaags koorrepertoire. 

Diverse componisten droegen koorwerken op aan het MKU. De inspanningen van koor en dirigent voor het werk van componist Joep Straesser werden op 2 juli 2006 bekroond met de Straesser – Versterprijs 2006. Sinds 2016 staat het Monteverdi Kamerkoor onder leiding van dirigent Wouter Verhage. 

VOORUITBLIK NAAR 2023 Ook na Kerst heeft de Edesche Concertzaal veel moois in petto. Geniet onder meer van een prachtig recital door onze voormalig artist in residence Anna Fedorova op 28 januari. 


In de passietijd klinkt ook koormuziek. Dan door het Apollo Ensemble. De zangers en orkestmusici brengen dan een aangrijpende passie, Borckes-Passion van barokcomponist Heinrich Keiser.

ANNA FEDOROVA "Schitterend, poëtisch, delicaat en dynamisch", Meer woorden heeft tijdschrift Luister niet nodig om het prachtige spel van Anna Fedorova te omschrijven. Deze woorden zijn ook van toepassing op het doorvoelde programma dat Anna op 28 januari aan de Bösendorfer Imperial speelt. De Oekraïense pianiste zet de toon met meesterwerken van Chopin, Schumann en Grieg.

KAARTEN BESTELLEN Bestel kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Studenten betalen negen euro. De concerten beginnen om 20.00 uur.