De nacht van de poëzie

23 januari 2023 om 17:57

WAGENINGEN Doe je mee met het feestelijk afsluiten van de poëzieweek van 2023? Kom dan op woensdag 1 februari om 22.00 uur naar de nacht van de poëzie. Tijdens deze avond kan er geluisterd worden naar voordrachten van lokale Wageningse dichters en live muziek. Mogelijk laat de mysterieuze nachtburgemeester van Wageningen zich zien om dit feest compleet te maken. Iedereen is van harte welkom om te genieten van deze avond bij Thuis Wageningen aan de stationsstraat 32. Wil je zelf ook graag gedichten voordragen deze avond? Stuur dan even een mailtje naar lijntjepoëzie@gmail.com.

Sportverkiezingen 

WAGENINGEN Tijdens de Sportverkiezingen 2022 van de gemeente Wageningen op 30 januari worden in 9 categorieën de winnaars bekendgemaakt. Hoewel helaas niet in alle categorieën voldoende aanmeldingen waren om met 3 genomineerden te komen, is de organisatie erg blij dat na twee jaar zonder verkiezingen, deze nu weer geprogrammeerd staan. Bijzonder dit jaar is dat ook bij de WUR ingeschreven topsporters genomineerd kunnen worden in de categorie ‘Topsporter’. 

Namens de gemeente zullen burgemeester Floor Vermeulen en (tijdelijk) wethouder Sport Guido van Vulpen acte de présence geven. Namens de WUR zal Rector Magnificus Arthur Mol aanwezig zijn. Zij zullen samen met spreekstalmeester Robbert Kamphuis de diverse winnaars bekendmaken en de bijbehorende prijzen uitreiken.
Een heuse huisband luistert de avond op met muziek. De Sportverkiezingen 2022 worden gehouden in Sporthal Het Binnenveld aan de Marijkeweg in Wageningen en starten om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur.



De genomineerden zijn: Topsporter (Annemiek van Vleuten - wielrennen weg, Steffie van der Peet - wielrennen baan), Sportvrouw (Mireille Baart - atletiek, Valerie Buijse - schermen, Elke de Leeuw - powerliften), Sportman (Robbert Braam - wielrennen), Team Senioren (Vrouwen 1 RCW - rugby, Lichte Dubbel-2 - roeien, WAVV H1 - voetbal), Talent (Milou Bor - korfbal), Team Jeugd (KV Wageningen C1 - korfbal, ONA’53 MO11-1 - voetbal, WMHC Meiden U14-1 - hockey), Bijzondere prestatie (Sinne de Boer - skeeleren, Evelien Huberts - paardensport, Anne-Marie Patist - roeien), Vrijwilliger (Frans van Ernst - voetbal, Aukje Martens - schermen, Moussa Kallo - atletiek), Trainer (Wilrit Bos - voetbal, Roos Stegeman/Annely Koole - hockey).

Samba workshop 

WAGENINGEN De Nederlands Latijns Amerikaanse Vereniging OLAH verzorgt op 27 januari een Samba workshop. Diana Carpay zal een introductie geven over de betekenis en geschiedenis van de Samba in de Braziliaanse cultuur en daaropvolgend geeft zij de dansworkshop die een uur zal duren. De avond wordt gehouden in de Pomhorst, waar de deur open is voor inloop vanaf 19.00 uur en de workshop gehouden wordt van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten van de entree bedragen 2,50 euro.