Bij TTV Shot werd in 2018 al eens een vrouweninterland gespeeld.
Bij TTV Shot werd in 2018 al eens een vrouweninterland gespeeld. Dick Martens

Tafeltennisinterland bij TTV Shot

21 januari 2023 om 12:27

Nederlandse dames strijden tegen Frankrijk om EK-ticket

WAGENINGEN Het Nederlands damestafeltennisteam is nog volop in de race voor het EK Teams dat van 10 tot 17 september in Malmö (Zweden) gespeeld gaat worden. Op 29 januari spelen zij tegen Frankrijk een uitwedstrijd en op woensdag 1 februari komen de dames in actie op Nederlandse bodem, bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen. Zowel Jan Ploeg, voorzitter van TTV Shot, maar ook bondscoach Marcel Kraa kijken uit naar 'het avondje toptafeltennis in Wageningen'.


Dick Martens

,,We hebben in november 2018 al eens twee interlands georganiseerd. Destijds speelden de dames tegen Kroatië en de heren tegen Estland", aldus voorzitter Ploeg. ,,Onze zaal is qua vloer, de hoogte en het licht een van de weinige locaties, buiten de grote sporthallen, waar je een interland kunt houden. De Europese tafeltennisbond heeft pas heel laat de data voor deze interlands vastgesteld. Maar omdat we korte lijnen hebben met de NTTB, ook omdat wij de Masterskampioenschappen al hebben georganiseerd, zochten zij contact met ons met de vraag: Kan het? We hebben direct 'ja' gezegd, maar wel met de restrictie, dat we het wel wat kleinschaliger doen dan de vorige keer. Toen hadden we extra tribunes gebouwd en de ambassadeurs van beide landen uitgenodigd. We bouwen natuurlijk wel een officieel centre court opgebouwd en het publiek is zeker welkom. Een beetje 'basic', maar wel ontzettend leuk om weer een interland in onze zaal te hebben, voor onze leden, voor Wageningen, maar ook voor belangstellenden van onze buurverenigingen. Daarbij komt dat Frankrijk ook echt een topteam is."


Dat bevestigd Marcel Kraa, de bondscoach van de Nederlandse vrouwen ook. ,,Wij strijden in een poule, samen met de toplanden Frankrijk en Slowakije, voor deelname aan de eindronde van het EK Teams. Het is de eerste ronde, waarin wij op 29 januari in Montpellier tegen Frankrijk spelen." En 'wij' zijn naast de bondscoach 'zijn' speelsters Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en Sanne de Hoop. Een paar dagen later, op woensdag 1 februari (aanvang: 19.00 uur en de toegang is gratis, DM) spelen we in Wageningen. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen direct zich voor het EK Teams. Mochten wij als 3e eindigen dan spelen wij verder in een tweede ronde. Na de wedstrijden tegen Frankrijk resteert er nog een thuis interland tegen Slowakije. En ik heb zojuist (zaterdag) de mededeling gekregen, dat die op donderdag 23 maart ook in Wageningen gespeeld gaat worden." Kraa beseft dat het 'een pittige klus' wordt om de nummer drie van Europa te gaan verslaan. ,,Tegen een dergelijke tegenstander moeten wij laten zien, wat wij op tafel kunnen leggen, maar het feit, dat wij in de A-Klasse deze strijd kunnen gaan voeren is al een prestatie op zich. Maar hebben wij de vorm, dan zijn wij zeker een reële kans om punten te gaan pakken, wij willen zeker in Wageningen ons visitekaartje af gaan geven, met onze speelsters die allemaal in topcompetities, zoals Portugal, Italië, Duitsland en Frankrijk spelen. Wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen, dat staat al vast."