Op 31 januari presenteert de KNNV welke dieren en planten voor komen op de Eng.
Op 31 januari presenteert de KNNV welke dieren en planten voor komen op de Eng.

Informatieavond Wageningse Eng

24 januari 2023 om 09:00

Welke dieren en planten komen voor op de Eng

WAGENINGEN De Wageningse Eng heeft een diversiteit aan natuurwaarden. Dit blijkt uit veldinventarisaties die zijn uitgevoerd in 2022 door de KNNV Wageningen (Vereniging voor Veldbiologie) op initiatief van de Stichting Wageningse Eng (SWE). Op dinsdag 31 januari om 19.30 uur presenteert de KNNV in de oude korfbalkantine op de Eng aan de Dolderstraat 88 wat is aangetroffen. Iedereen is van harte welkom.


Bij de inventarisaties hebben verschillende werkgroepen van de KNNV onderzocht welke dieren en planten op de Eng voorkomen. Het ging onder andere om vogels, dagvlinders, vleermuizen, planten, mossen, korstmossen, paddenstoelen, nachtvlinders. 

Werkgroepleden hebben in 2022 regelmatig in kleine groepjes langs interessante delen van de Eng gewandeld en noteerden hun waarnemingen en namen soms een klein monster mee voor latere identificatie. 

Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via de voorzitter inventariseringscommissie van de KNNV Pieter Oomen (oomen.pieter@gmail.com). 


De SWE zet zich in voor die rijkdom en diversiteit aan waarden en functies van de Eng. De stichting streeft ernaar om in overleg met de gemeente Wageningen, de gebruikers, eigenaren en bewoners een duurzaam beheer en een duurzame ontwikkeling te bevorderen. Een van de kernkwaliteiten van de Wageningse Eng zijn de ecologische waarden en biodiversiteit. Het is van groot belang dat deze kernkwaliteiten behouden blijven en waar mogelijk versterkt worden.