Cursus kennismaking met poëzie in bblthk

23 januari 2023 om 15:00

WAGENINGEN Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek in Nederland. In die week wordt poëzie extra in de kijker gezet. 


Aansluitend bij deze week zal er in de bblthk een cursus ‘Kennismaking met poëzie’ plaatsvinden. Voor iedereen die zich interesseert in de kunst van poëzie of die er zelf mee aan de slag zou willen. 


Vanaf zaterdag 28 januari neemt Neerlandica en oud-VO-docent Nederlands Anna Schimmel vier keer haar cursisten mee in haar enthousiasme voor Nederlandse poëzie. De cursus vindt tweewekelijks plaats in de bblthk van 13.30 tot 15.30 uur, op 28 januari, 11 en 25 februari en 11 maart. De kosten voor de cursus bedragen 40 euro. Inschrijven kan via www.bblthk.nl/agenda. 


Er zal veel variatie zijn: een beetje theorie en veel gedichten, van de Tachtigers tot hedendaagse poëzie, met alle veelkleurigheid daartussen en een vleugje Zuid-Afrikaanse poëzie. Elke bijeenkomst is er ook ruimte om eigen probeersels voor te lezen en wie weet, rolt daar aan het einde een gezamenlijk boekje uit.