Internationaal programma in Heerenstraat Theater

23 januari 2023 om 08:03

WAGENINGEN Onze mooie stad staat ondanks ons bescheiden aantal inwoners bekend als een van de meest internationale steden ter wereld. Met een universiteit als WUR in de stad is dat ook niet gek. Heerenstraat Theater haakt daarop in met een zeer internationaal programma. 


De samenwerking tussen het filmtheater en WUR bracht al een aantal successen, zoals onlangs de uitverkochte film How High met daarbij een presentatie over onderzoek naar medicinale cannabis. Een volgende CineScience Movie Talk ligt wat verder in het verschiet, maar de voorverkoop ervan loopt al. Op 22 februari staan Wieger Warmelink en Matt Damon op het programma. WUR-ecoloog Wieger Wamelink onderzoekt al jaren de mogelijkheden om gewassen te telen op Mars en de maan met behulp van bodemsimulanten van NASA. Matt Damon vertolkt in The Martian een astronaut die na een hevige storm op Mars voor dood wordt achtergelaten en moet zien te overleven. 


SUBTITLE SUNDAY Meer internationale films zijn te zien in de serie Subtitle Sunday. Hierin worden films uit de hele wereld in het Engels ondertiteld, zodat ook alle internationale Wageningers hiervan kunnen genieten. Zondag 29 januari is er het Nederlandse ballet-drama Piece Of My Heart. Regisseur Dana Nechushtan groeide op in Wageningen en is bekend van producties als Nachtrit en Hollands Hoop. Piece Of My Heart vertelt het verhaal van twee danseressen die zich staande proberen te houden in een veeleisende balletwereld in het Amsterdam van de jaren 70. De film is in het Engels ondertiteld, maar ook leuk voor iedereen die de film eerder heeft gemist.

KLASSIEKERS In de serie filmklassiekers vertoont Heerenstraat Theater oude films die, vanwege de culturele impact die de films hadden bij hun release, nu opnieuw worden uitgebracht. De Trois Couleurs Trilogie is zo’n serie klassiekers. Voor de snelle beslisser is op woensdag 25 januari de film Blanc te zien.

 Vanaf 26 januari is het tijd voor Rouge. Verder kijkend naar komende klassiekers; vanaf 8 februari wordt een 3D versie vertoond van het grootse, historische liefdesdrama Titanic. Leonardo DiCaprio en Kate Winslet op de punt van de Titanic, nu in 3D.

THE BANSHEES OF INISHERIN Wat is er nou belangrijker; iets groots neerzetten wat ook na je dood gewaardeerd blijft, of het eindeloze gezever van je beste vriend? In The Banshees Of Inisherin beëindigt Colm plots zijn vriendschap met Padraic en laat hem verward achter. 14 jaar na hun succesvolle film In Bruges zijn Colin Farrell en Brendan Gleeson weer samengekomen met schrijver/regisseur Martin McDonagh voor deze prachtige, diepzwarte komedie over wat het leven in essentie nou echt waard maakt om te leven.