Martijn Koning staat op 3 februari in de grote zaal van de Junushoff.
Martijn Koning staat op 3 februari in de grote zaal van de Junushoff.

Appeltjes Schillen - Martijn Koning

23 januari 2023 om 13:00

Martijn gaat eens flink de waarheid vertellen. Over zichzelf!

WAGENINGEN “Een gaaf verteller die zijn argeloosheid, klunzigheid en verwondering mooi samenbalt en geestig de toets der herkenning aanslaat”, schreef Algemeen Dagblad over Martijn Koning. 

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties, zoals we allemaal weten. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In de nieuwe theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!

De pers over Martijn Koning
“Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.” - NRC (****)
“Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.” - Trouw
“Koning toont zijn grote verteltalent…” - Volkskrant (****)
“Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.”- Dagblad vh Noorden (****)
“Martijn Koning verheft slap geouwehoer over de tergende alledaagsheid der dingen dikwijls tot kunst.” - AD (***)

Martijn Koning begon met stand-upcomedy bij het Comedy Café en hij was een van de finalisten van de Culture Comedy Award. Hij sloot zich aan bij de Comedy Explosion. Later won hij de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 maakt hij deel uit van de Comedytrain en speelt hij wekelijks in Toomler. 

Martijn Koning verzorgde wekelijks een column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen. Daarnaast levert hij tekstbijdragen aan programma's van andere cabaretiers en schreef hij voor onder andere ‘Dit was het nieuws’– waarin hij ook een seizoen lang een van de teamcaptains was – en ‘Koefnoen’. 

Vanaf januari 2011 heeft hij zijn eigen televisieshow ‘Eindemaands van Martijn Koning’ op Humor TV, een maandelijkse variant op de oudejaarsconference, met muzikale begeleiding van het duo Maartje & Kine. Sinds het vijfde seizoen van de BNN-popquiz Doe maar normaal is Koning een van de vaste teamleiders. Ook had hij een bijrol in de bioscoopfilm ‘Doodslag’, naast onder anderen Comedytrain-collega Theo Maassen, en in ‘Familieweekend’ als een slimme broeder. 


Sinds oktober 2020 is Koning sidekick naast presentator Sander van Opzeeland in een podcast genaamd ‘de Knorrepodcast’, hierin bespreken zij wekelijks de actualiteit en proberen zij nieuw comedymateriaal uit. Geregeld zijn andere comedians te gast, waaronder Raoul Heertje, Daniël Arends, Erik van Muiswinkel en Soundos El Ahmadi. 

Vrijdag 3 februari 20:15 uur Grote Zaal, Junushoff.

Kijk voor het programma op www.junushoff.nl