Sport en natuur
Sport en natuur archief De Vlinderstichting

Natuur op sportparken, extra gezond

22 maart 2023 om 09:53 Sport Deel je nieuws

Dikkopjes rondom het hockeyveld? Parelmoervlinders op het voetbalveld? De combinatie sport en natuur is op het eerste gezicht misschien niet direct logisch. Toch zijn sport en natuur heel goed met elkaar te verbinden. Op sportparken komen thema’s als bewegen, gezondheid en beleving bij elkaar. Natuurvriendelijke sportparken dragen daar nog een extra steentje aan bij en zijn bovendien van groot belang voor de biodiversiteit.? 

Door het nemen van kleinschalige maatregelen wordt het sportpark meer waard. Niet alleen voor de biodiversiteit, maar ook voor de sporters en de buurtbewoners. In 2020 en 2021 heeft De Vlinderstichting in samenwerking met provincie Gelderland en Overijssel twee sportparken vergroend. Vitaal Sportpark De Pas in Elst (Gld.) is hier één van.?  

De Vlinderstichting organiseert in het hele land activiteiten wegens haar 40-jarig jubileum. In dat kader verzorgt Gerdien Bos op woensdag 29 maart een presentatie over het vergroenen van sportparken en komen de bijzondere soorten vlinders en libellen van de provincie Gelderland aan bod. Aansluitend wordt een wandeling gemaakt door het Vitaal Sportpark De Pas. Liever creatief aan de slag? De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst is de deze middag aanwezig met een gratis workshop vlinders en andere insecten uit papier knippen. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Datum: woensdag 29 maart 

Tijd: 14:00 uur?inloop met koffie/thee/ranja, welkomstwoord en start presentatie.? 

Locatie:?clubhuis hockeyclub HCOB Overbetuwe, De Pas 2 te Elst Gld.?

Meer informatie en aanmelden via: www.vlinderstichting.nl/40jaar 

Sport en natuur
Sport en natuur
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie