Remco in het geel met de tweede prijs
Remco in het geel met de tweede prijs MU/La Prime

La Prime succesvol op Rijnlandtoernooi

27 maart 2023 om 08:54 Sport Deel je nieuws

Dit weekend werd in Sassenheim de 16de editie van het succesvolle internationale Rijnlandtoernooi verschermd. Dit jaarlijkse toernooi is inmiddels uitgegroeid tot de top drie jeugdwedstrijden van Nederland. Vorig jaar wist Schermvereniging La Prime daar met Remco Willemen de eerste plaats in de U12 categorie te bemachtigen. Remco was deze keer teruggekomen om dat succes te herhalen, maar nu in de U14 categorie, waar de tegenstanders aanzienlijk langer en sportiever zijn. 

Na relatief een succesvolle voorronde klassificeerde Remco zich in de bovenste helft voor de knock-out fase. Daar moest hij zich in 3 rondes naar de finale doorheen vechten. Met zijn typische, afwachtende manier van schermen maakt hij tot het uiterste gebruik van tijd en ruimte in het complexe spel met zijn tegenstander en wist zo ook op tijd met een score van 13-12 te winnen van de als derde geplaatste Nadiia Naidonova. Helaas voor Remco was het dynamische finalespel van zijn tegenstander Wouter van Laecke uit Gent(B) nog een niveau te hoog, maar hij was na afloop zeer te spreken over de succesvolle overgang van de U12 naar de U14 categorie. Zijn blik is alweer gericht op de NK Jeugd halverwege juni, nu hij al zijn directe concurrenten in deze categorie de baas is gebleken.

Ook naast de loper was La Prime aanwezig: de wedstrijdleiding was geheel in handen van Berend Willemen, die het hele toernooi in goede banen heeft geleid. Ook interesse in deze vechtsport? Kijk voor gratis proeflessen op www.laprime.nl, voor zowel jeugd, volwassenen en 40+-ers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie