Hoe speelde jullie?!?
Hoe speelde jullie?!? Dick Wenning

Eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi groot succes!

24 mei 2023 om 20:59 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 13 mei werd in Veenendaal het eerste Vallei Jeugdschaak Toernooi gehouden.

Een initiatief van de schaakverenigingen uit Wageningen, Veenendaal, Ede en Barneveld.

In totaal deden er 88 kinderen mee aan het toernooi. Veel meer dan waar de organisatoren vooraf op hadden gerekend. Een bewijs te meer dat het jeugdschaken ook in de Vallei heel populair is. Voor veel kinderen was dit het eerste schaaktoernooi in hun “carrière” en dus extra spannend.

Van de jongste deelnemer van 6 jaar tot de oudste van 14 jaar: ze hebben allemaal een hele mooie middag gehad. Tussen het schaken door kregen de kinderen drankjes die gesponsord werden door De Riedel uit Ede en lekkere broodjes, waardoor ze zich vol overgave op de uitdagende puzzelopdracht konden richten. Zo blijkt het niet eenvoudig zo veel mogelijk paardzetten te doen op een kwart schaakbord zonder een veld 2 keer te gebruiken.

Het toernooi zelf werd gespeeld in 10 poules van 8 of 10 spelers. In vrijwel alle poules bleef het spannend tot en met de laatste ronde. In de topgroep was zelfs een heuse barrage nodig om te bepalen wie de sterkste schaker is. Dit werd Nathan Adams uit Barneveld. Bij de allerjongste deelnemers was Teije Neuman uit Wageningen de beste. Andere groepswinnaars waren: Ruth van Duuren en Carsten van den Brink uit Barneveld, Gersom Baan, Jan van der Linden en Boris Kamphuis uit Ede, Abel Pol en Timothy Overeem uit Veenendaal en Lars van Rijsewijk uit Wageningen.

Gezien de overweldigende opkomst en het enthousiasme bij zowel deelnemers als organisatie kan een tweede editie haast niet uitblijven. 

Schaken is een vrolijke sport!
De Prijswinnaars!
Opperste concentratie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie