Berend Willemen in het typische La Prime geel
Berend Willemen in het typische La Prime geel La Prime/MU

La Prime pakt Eenhoorn brons

5 november 2023 om 21:14 Sport Deel je nieuws

De Wageningse schermvereniging La Prime was dit weekend op bezoek in het pitoreske Duits Moers om daar deel te nemen aan de ‘Einhorn von Moers’, een internationaal schermtoernooi net over de grens. Op beide dagen was de Wageningse club vertegenwoordigd en werd er met goed gevolg partij gegeven.

Zaterdag trad Remco Willemen aan om zich te meten bij de U15. Na een lastige voorronde eindigde hij halverwege de tussenuitslag voor de knock-out fase. Die plaats wist hij met succes te verdedigen in het verdere verloop en scoorde hij weer punten om zijn nationale ranglijstpositie te consolideren.

Op zondag traden Berend Willemen en Michiel Uitdehaag aan bij de volwassenengroep. Michiel had een wat teleurstellende voorronde, maar Berend wist al zijn partijen te winnen en stond tussendoor op de tweede plek. Vanwege de systematiek moesten beide schermers daarna tegen elkaar schermen, wat Berend zonder veel moeite naar zich toetrok. Uiteindelijke schopte hij het met een extra overwinning tot de halve finales, waar hij zijn laatste partij uiteindelijk verloor. Een mooie, welverdiende derde plek was het resultaat van dit succesvolle schermweekend.

Wil je ook een keer schermen? Met schermen kun je beginnen op alle leeftijden! Kijk op www.laprime.nl voor meer informatie en gratis proeflessen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie