Finale Heren Floret
Finale Heren Floret La Prime/MU

Wagenings Succes op Arnhems Schermtoernooi

13 november 2023 om 11:25 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend stond Schermvereniging La Prime in de schijnwerpers tijdens het Waal en Rijn Schermtoernooi in Arnhem. Met 14 deelnemers, variërend van nieuwkomers tot doorgewinterde schermers, toonde La Prime een indrukwekkend staaltje technisch vernuft op de schermlopers. De Wageningse vereniging ging uiteindelijk met maar liefst 5 medailles naar huis, wat weer laat zien dat de club aan blijft haken op nationaal niveau.

Voor nieuweling Tijl markeerde het toernooi een veelbelovende start, terwijl Edse, Casper en Mitchell, na hun tweede toernooi, steeds meer grip kregen op de nuances van het wedstrijdschermen. Zowel Edse als Mitchell groeiden zichtbaar in hun wedstrijdmentaliteit en drukten overtuigend hun stempel op de tegenpartij. Tijl en Casper waren in hun categorie de jongsten en deden waardevolle wedstrijdervaring op.

In de U14 pupillen categorie staken Timo, Jasper, Remco en Nathan als technische meesters naar voren. Met jeugdige energie en scherpe techniek beten ze zich vast in de partijen, resulterend in 4 plekken in de top 6, waaronder 3 medailleplaatsen. Hun onderlinge ondersteuning en samenwerking beloven veel voor de toekomst van La Prime’s schermers.

Na het jeugdgeweld traden in de middag de senioren in het strijdtoneel. Het aantal deelnemende dames viel enigszins tegen, maar desondanks wisten Andrea en Joëlle vernuftig stand te houden tegen de jonge heren. Ole en Pelle handhaafden zich in de middengroep, waar Pelle zijn typische moves tot het uiterste inzette om voordeel te halen. Berend en Michiel mochten zich meten met de aanwezige top, waarbij Michiel het zelfs tot de finale wist te brengen. Met twee medailles op zak ging deze groep laat in de middag tevreden weer richting het vestingstadje aan de Rijn.

Wil je zelf de sensatie van het schermen ervaren en deel uitmaken van het succesvolle verhaal van Schermvereniging La Prime? Ontdek de opwinding van het zwaard, leer de fijne kneepjes van het vak en sluit je aan bij onze gepassioneerde schermers. Kijk op www.laprime.nl voor gratis proeflessen in Ede en Wageningen, ook voor volwassenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie