Afbeelding
FOTO GUY ACKERMANS

KOP: Tafeltennis voor mensen met een beperking in Wageningen e.o.DAARONDER: Unieke samenwerking tussen Tafeltennisvereniging Shot en..

20 november 2023 om 10:33 Sport Deel je nieuws

Sinds oktober van dit jaar kunnen jongeren en volwassenen met een beperking op donderdagavond van 17.30 tot 18.30 uur bij sportvereniging WAAG tafeltennissen in de tafeltennishal van Tafeltennisvereniging Shot, Haverlanden 92 in Wageningen. Dit kon gerealiseerd worden dankzij een unieke samenwerking tussen TTV Shot en WAAG, de sportvereniging voor mensen met een beperking in Wageningen en omgeving.

Wekelijks wordt er een tafeltennistraining gegeven aan een enthousiaste groep deelnemers, variërend in leeftijd van ca. 16 tot 60 jaar. Dit alles onder leiding van de trainer van Shot en enkele vrijwilligers van WAAG. Er wordt begonnen met een warming-up en een aantal speloefeningen, gevolgd door oefenen met de ballenrobot en lekker tafeltennissen met elkaar. Zo nodig behoort ook het gemakkelijkere schuiftafeltennis tot de mogelijkheden.

Zowel TTV Shot als sportclub WAAG zijn blij met hun prille samenwerking. WAAG omdat zij haar achterban zo een professionele tafeltennisles kan bieden met een echte trainer, met de juiste materialen, in een echte tafeltennishal. En Shot omdat hun vereniging nu aan een bredere doelgroep tafeltennis kan aanbieden. Beide verenigingen zijn van mening dat hiermee een positieve stap wordt gezet in de richting van inclusieve sportbeoefening en daarmee van een inclusieve samenleving. Sporten is voor iedereen .

Op dit moment is er nog plaats voor nieuwe deelnemers. Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen om te kijken en mee te doen. Meld je komst van te voren even aan bij de coördinator van sportclub WAAG, tel. 06-17871661. Of stuur een email naar infosport@sportclubwaag.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie