GVC-trainer Joost de Jong (uiterst rechts) ziet zijn aanvaller Aristeidis Amygdalaris een passeerbeweging inzetten. Dick Martens

GVC overtuigend uit de startblokken

26 september 2022 om 12:25 Voetbal

4-2 zege in streekderby tegen Redichem

WAGENINGEN GVC is de competitie prima gestart. De formatie van trainer Joost de Jong won overtuigend van een zich dapper werend Redichem. Na een 2-1 ruststand, werd de streekderby na rust definitief in ‘Wageningens voordeel’ beslist: 4-2.

Dick Martens

De GVC-selectie heeft altijd een wat andere voorbereiding, dan de concurrentie. Door het veelal wat laat instromen van nieuwe studenten, krijgt de definitieve spelersgroep ook wat later gestalte. Dat is ook de reden waarom de studentenformatie niet deelneemt aan de bekercompetitie. Het aantal ‘wedstrijdminuten’ moet dan worden gecompenseerd door oefenwedstrijden. ,,Toch viel dat dit jaar wel mee”, legt trainer Joost de Jong uit. ,,Ten opzichte van vorig seizoen hebben we de kern kunnen behouden. De meeste spelers komen hier in hun derde jaar Bachelor of in het eerste jaar van hun Master. Ook mogen ze nog vijf jaar na het afstuderen bij ons blijven. Dus dan hoop ik als trainer, dat ze hier ook een baan kunnen vinden en bij GVC blijven voetballen.” Over de voorbereiding was de Jong niet ontevreden. Helaas hebben we door late afzeggingen van Elistha en Candia’66, maar een duel echt op ons niveau kunnen spelen, dat was tegen SDOO. Maar via wedstrijdjes met gemixte teams uit onze eigen selectie heb ik mij toch wel een goed beeld kunnen vormen en ook de speelwijze prima kunnen oefenen. Dat stemde mij tot tevredenheid.”

De bevestiging dat ook zijn ploeg die speelwijze, gecontroleerd aanvalsspel via de sterke spitsen, beheerste, kreeg de Jong pas nadat tegenstander Redichem onverwacht, na ruim een half uur spelen door Tim Zegveld de leiding nam (0-1). Binnen een minuut stelde Jort Altenburg weer orde op zaken (1-1). Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut was het Omar Vargas die attent reageerde op verdedigend broddelwerk bij Redichem (2-1). ,,Dat was voor ons een mooie opsteker”, vond aanvoerder Rijk Dersjant. ,,Na rust speelden wij beter en konden wij ons plan verder en succesvol uitrollen. Ik vind dat wij een goede ploeg hebben, die zeker in staat moet zijn om mee te doen in ‘het linker rijtje’ en bij de eerste zes moet gaan eindigen, want dat is met de versterkte degradatieregeling, waarbij de laatste zes gaan degraderen naar de 5e Klasse, noodzakelijk dit seizoen.”

Dersjant, zelf sterk spelend in het hart van de verdediging, zag zijn voorwaartsen na rust het aanvalsplan beter uitvoeren, dan in het eerste bedrijf. In de 65e minuut leek Jorge Vega het duel definitief te beslissen (3-1), maar de jeugdige tegenstanders toonden veerkracht en het was Leon Brusse die voor de aansluitingstreffer zorgde (3-2). Verder liet de thuisclub het niet meer komen en was het Gallus Pasch, die met nog een kwartier op de klok, de drie punten veilig stelde (4-2). ,,Zo beginnen is natuurlijk mooi”, aldus de Jongs slotconclusie. ,,Zorgen maak ik mij nog wel om de blessure van Manuel Sánchez Rubio, die al vroeg in de wedstrijd met het naar zich liet aanzien zware knieblessure moest uitvallen. Hij is naar het ziekenhuis om de knie te laten onderzoeken. Ik hoop dat het meevalt, maar het zag er niet best uit.”