Ondanks de motregen in de tweede helft, werd er enthousiast gevoetbald tussen de meiden van Redichem en SKV.
Ondanks de motregen in de tweede helft, werd er enthousiast gevoetbald tussen de meiden van Redichem en SKV. gertbudding.nl

Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg

Voetbal

REGIO Nadat FC Wageningen in 1992 failliet werd verklaard zijn er vervolgens maar een paar officiële wedstrijden gespeeld in het befaamde stadion De Wageningse Berg. Zaterdag mochten de damesteams (M020-1) van Redichem en SKV de heilige mat betreden voor de indeling voor de naderende competitie. De Wageningse meiden legden de Renkumse rivaal moeiteloos over de knie en wonnen met 0-5.

Gert Budding

Het veld wordt wekelijks onderhouden door vrijwilligers en oud FC Wageningen spelers. Het stadion biedt voornamelijk in de zomer onderdak aan profclubs die in Wageningen verblijven en trainen op de verzorgde mat.

“We dachten dat deze wedstrijd in het stadion de eerste officiële was sinds 1992, maar dat is niet zo, al eerder zijn er wedstrijden verspeeld”, zegt Han van de Born, initiatiefnemer en oefenmeester Redichem. “Maar het veld is niet voor iedereen toegankelijk. We kregen een vrijbrief met behulp van een goede ingang (oud FC Wageningen keeper Herman Koops) om deze officiële eerste wedstrijd van het seizoen in het stadion te mogen spelen.”

SKV was direct razend enthousiast en bood hun kleedkamers aan. De accommodatie op de ‘Berg’ is niet helemaal optimaal meer, de opstal laat te wensen over. Er zijn diverse pogingen gedaan om van het stadion weer een voetbaltempel te maken. De benodigde verbouwing en heropening wordt door tegenstanders gedwarsboomd. De groene mat ziet er echter picobello uit.

De Renkumse en Wageningse meiden betraden parmantig met een pupil aan de hand het veld. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om in een stadion te spelen. De kale weidse vlakten op de sportparken Wilhelmina en De Zoom in Wageningen, met veel berkenbomen, werden met het betreden van het stadion uit de gedachte gezogen.

SKV kwam op voorsprong door Nicky Lammers, 0-2 werd gemaakt door Elise Hiddink en Kira van de Weg 0-3. Redichem kreeg welgeteld één kans, Nance van de Born echter schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. In het tweede bedrijf kwam Redichem er nagenoeg niet meer aan en moest genoegen nemen met een ondergeschikte rol. Alise Overdijk en Mirthy Bink bepaalden de stand op 0-5.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie