ONA-aanvaller Fabian Mösle (links op archieffoto in het duel met Luc Dolphijn van WAVV) scoorden vanaf de strafschopstip het winnende doelpunt tegen JVC Cuijk (1-0). Dick Martens

WAVV hard onderuit. SKV verrast koploper. Ook zege voor ONA, GVC speelt gelijk

19 maart 2023 om 08:51 Voetbal

WAGENINGEN In de 3e Klasse A zorgden zowel WAVV alsook SKV voor een verrassing. WAVV liet vriend en vijand versteld staan door na de periodewinst van vorige week nu hard onderuit te gaan in- en tegen Veenendaal. SKV verraste positief door de ongenaakbaar lijkende koploper ESA de vierde nederlaag op rij te bezorgen.

Dick Martens

BEHOORLIJKE TIK ,,Er heerst en wat ander stemming dan vorige week”, somberde WAVV-trainer Adnane. ,,De spirit, de drive, het collectief, die waren vanmiddag ver te zoeken. Dan lijdt je uiteindelijk een meer dan terechte nederlaag. Voor rust was ik even bang, dat het een monsterscore zou gaan worden. Natuurlijk is 4-0 ook een behoorlijke tik. Ik hou mij maar vast aan onze betere tweede helft. Maar onze dag was het niet.”

STRAFSCHOPBij buurman ONA’53 was de stemming aanmerkelijk beter. Al moesten de trainer Martin Mol en zijn spelers er tot in de slotfase van het thuisduel tegen het bezoekende JVC Cuijk op wachten voor er daadwerkelijk gejuicht kon worden. ,,In de 82e minuut kregen wij een stafschop, omdat Bjorn van den Brink in het strafschopgebied onderuit werd gehaald”, blikt Mol terug. ,,Fabian Mösle benutte de penalty onberispelijk en konden we vervolgens de voorsprong vasthouden. Hoewel het voor de neutrale toeschouwer geen beste wedstrijd zal zijn geweest, zijn wij hartstikke blij met de winst. Het is voor ons in deze fase punten sprokkelen en dan komt een overwinning als deze als geroepen.”

NIET IN DE PROBLEMEN Punten sprokkelen was ook het devies bij klassegenoot in de 3e Klasse A, SKV. Die opgave leek op voorhand lastig, want er diende te worden afgereisd naar de gedoodverfde kampioen ESA.  Hoopvol voor trainer Jan Gaasbeek en zijn spelers was wel dat het Arnhemse bastion wat scheurtjes begon te vertonen. De laatste drie competitiewedstrijden betekenden evenzovele nederlagen. En daar kwam zaterdagmiddag nog een vierde bij, want SKV profiteerde optimaal van de Arnhemse dip. ,,En ook nog eens volkomen verdiend”, vond Gaasbeek. We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. Voor rust kwamen we al op een 1-0 voorsprong en hadden we kansen op meer doelpunten. Die kwamen er na rust wel. In de rust hadden we wat wisselingen doorgevoerd, waardoor het nog beter liep. Vooral het inbrengen van Melle ten Brinke betaalde zich uit, hij scoorde tweemaal. Leuk voor hem, goed voor ons. We willen naar die vierde plaats, die misschien nog recht geeft op nacompetitie.”

GELD TOEGEVEN GVC kwam op bezoek bij CHRC niet tot scoren en omdat de thuisclub ook niet bij machte was om doel te treffen, stond er na 90 minuten een bloedeloze 0-0 op het Heelsumse scorebord. Beide trainers, Khaiber Intezar van CHRC en Joost de Jong van GVC, waren het na afloop van de streekderby tussen de twee laagvliegers in de 4e Klasse C het dan ook roerend met elkaar eens: ‘We zouden eigenlijk de toeschouwers geld toe moeten geven, omdat zij de moeite hebben genomen om de hele wedstrijd te blijven kijken’. ,,Een al te duur grapje zou dat niet zijn geweest”, grapte de Jong. ,,De mensen stonden zeker niet rijen dik. De kansen waren echt schaars en gelijk verdeeld. De uitslag was dus terecht. Positief was nog wel, dat onze verdedigende organisatie en de instelling wel goed waren.”