Alle winnaressen van de diverse truien in de Simac Ladies Tour. In het geel winnares Chantal Van den Broek-Blaak, in de groene trui Marianne Vos, die ook drie etappes, waaronder de slotrit in Arnhem, wist te winnen.
Alle winnaressen van de diverse truien in de Simac Ladies Tour. In het geel winnares Chantal Van den Broek-Blaak, in de groene trui Marianne Vos, die ook drie etappes, waaronder de slotrit in Arnhem, wist te winnen. Foto: Dick Martens

Chantal Blaak wint Ladies Tour, Marianne Vos de sterkste in kletsnatte slotetappe in Arnhem

31 augustus 2021 om 10:46 Wielrennen

door Dick Martens

ARNHEM - Chantal van den Broek-Blaak heeft voor de tweede keer in haar carrière de Simac Ladies Tour gewonnen. De renster van SD-Worx verdedigde in de slotetappe met start en finish in een kletsnat Arnhems centrum een kleine voorsprong op de Zwitserse Marlen Reusser en landgenote Ellen van Dijk, maar zag haar leidende positie niet meer in gevaar komen. In 2016 was Van den Broek-Blaak ook al eens de winnares van de Ladies Tour.

Derde etappezege Marianne Vos

De winst in de slotetappe ging zondag naar Marianne Vos. De rijdster van Jumbo-Visma was na 150,3 kilometer, met start en finish op de Zijpendaalseweg in Arnhem, in de sprint sneller dan de Britse Alice Barnes en Amy Pieters. Daarmee behaalde Vos deze week haar derde overwinning deze in de Simac Ladies Tour. Dinsdag was ze de sterkte in de tijdrit door het centrum van Ede en zaterdag sprintte ze in Geleen naar de etappewinst.

Weer mooi om voor publiek te rijden

Vos was na afloop uiteraard blij en tevreden. ,,Ongelofelijk”, stamelde ze kort na de finish. ,,Het was echt een fantastische week. Vandaag wilden we de koers in handen houden en goed controleren. We hadden Teuntje Beekhuis mee in de kopgroep, dat was voor ons een prima scenario. In de finale werd het gat na de kopgroep uiteindelijk dichtgereden en kon ik het in de massasprint afmaken.” De winnares had ook genoten van het weer eens rijden in eigen land. ,,Ja, dat was mooi om en in Nederland en weer voor publiek te kunnen koersen. En ondanks de regen vandaag waren er toch weer veel mensen komen, dat is schitterend. Het was een hele mooie koers.”

Eindwinnares Van den Broek-Blaak in vorm

Ook eindwinnares Chantal Van den Broek-Blaak was uiteraard ook tevreden. ,,Je moet van alles een beetje kunnen om deze ronde te winnen. Ik weet nu ook, dat ik richting het EK, WK en Parijs-Roubaix in vorm ben en natuurlijk ben ik ook gewoon blij dat ik deze Ladiestour in eigen land heb weten te winnen.” Van den Broek-Blaak, die na volgend voorjaar stopt als prof en ploegleidster wordt bij haar huidige ploeg SD-Worx, was ook verheugd, dat er weer voor publiek gereden kon worden. ,,Ja, die aanmoedigingen doen je dan toch wel weer goed.”

Marianne Vos (links) wint in Arnhem de slotetappe van de Simac Ladies Tour
De top drie van de Simac Ladies Tour 2021: In de gele leiderstrui Cantal Van den Broek-Blaak, links de nummer twee, de Zitserse Marlen Reusser en rechts de nummer drie Ellen van Dijk.
advertentie
advertentie