Afbeelding
Foto: ANP

Etappewinst in Benelux Tour voor Wageninger Taco van der Hoorn

2 september 2021 om 10:39 Wielrennen

door Dick Martens

WAGENINGEN - Taco van der Hoorn (27) heeft woensdag de derde etappe van de Benelux Tour gewonnen. Het peloton ging van start in het Belgische Essen, de finishstreep was na een rit van168 kilometer getrokken in Hoogerheide. Daar was de inwoner van Wageningen, uitkomend voor het team Intermarché-Wanty, in een vlammende sprint de snelste was van een kopgroep van vijf. Kort nadat het vijftal was gefinisht stormde het peloton over de eindstreep.

In de euforie van de etappewinst vergat Van der Hoorn niet om zijn medevluchters te complimenteren. ,,Met bijvoorbeeld een brommer als Durbridge is het goed rijden. Als je de namen zag wist je dat het een goede groep was om mee weg te komen. In de slotfase was het een technisch parcours, lastig voor het peloton om het gat te verkleinen”, aldus de winnaar voor de NOS-microfoon.

De Zwitser Stefan Bissegger, die dinsdag de snelste was in de tijdrit in Lelystad, behield de leiding in het algemeen klassement. Vandaag (donderdag) gaat de Benelux Tour verder in België met een etappe van Aalter naar Ardooie.

advertentie
advertentie