Het G-hockeyteam van WMHC is kampioen. De titel wordt dan ook uitbundig gevierd.
Het G-hockeyteam van WMHC is kampioen. De titel wordt dan ook uitbundig gevierd. Dick Martens

G-team WMHC kampioen na overtuigende 5-0 zege op Bemmel

14 april 2024 om 11:31 Overig

WAGENINGEN De zon straalde zaterdagmorgen boven de accommodatie van WMHC. Op de velden waren de eerste wedstrijden al in volle gang, maar op het terras voor het clubhuis hing er ‘enige spanning’. Daar verzamelden de speelsters en spelers van het G-team zich rondom hun trainers en begeleiders. Knuffels, high fives waren aan de orde van de dag, maar ook die ene vraag: ‘Gaan we kampioen worden?’, moest veelvuldig worden beantwoord. Het antwoord? ‘Natuurlijk!’ stelde de meeste spelers gerust. Het team van de trainers John, Derk, Dennis en Rens nam de laatste horde richting de titel glorieus, opponent Bemmel werd met maar liefst 5-0 verslagen.

Door Dick Martens

DOELPUNTENMACHINES Maar voor de Wageningse doelpuntenmachines Carlijn, die drie keer scoorde en Ivo, die de Bemmelse keepster twee keer kansloos liet, voor de zege hadden gezorgd moesten er door de trainers en elftalbegeleidster Lieke eerst nog wat zenuwen worden weggenomen. Sjoerd hoopt, dat het goed gaat allemaal en hij moet straks nog naar de kapper, Ivo laat zijn nieuwe knuffel zien, die aan zijn (fiets)sleutelhanger zit. Tijmen, de stoere nummer 5, krijgt de complimenten van een aantal toeschouwers. ,,Jij bent wereldberoemd, je staat op een heleboel posters.” Tijmen is namelijk naast hockeyer ook DJ. ,,Ja ik ben DJ Tijmen en draai heel veel platen”, bevestigd de hockey- en muziekliefhebber met een stralende lach.

GEGROEID Coach John vindt het tijd voor de wedstrijdbespreking, samen met de supportersschare gaat het naar veld 4, waar het kampioensduel gespeeld gaat worden. Het publiek, een aantal waar de hoofdmachten van WMHC jaloers op zullen zijn, neemt de posities in. De spelers groeperen zich rondom hun trainer, die het coachbord voor de dag heeft gehaald. De teambespreking kan beginnen. ,,Goed de bal stoppen, niet door het midden spelen, maar via de zijkanten, makkelijk passen”, doceert John. De boodschap komt duidelijk aan, want vanaf het eerste fluitsignaal zoekt de thuisclub, fanatiek aangemoedigd door de coaches en de vele toeschouwers, de aanval en is het Carlijn die de score opent. Nog voor rust is het Ivo, die zijn reputatie als ‘meedogenloze spits’ weer eens waarmaakt en voegt ook Carlijn nog een treffer aan haar totaal toe. De 3-0 ruststand is voor coach John nog niet helemaal geruststellend. Hij drukt zijn discipelen op het hart ‘gewoon’ door te gaan. En ook die opdracht is weer niet voor dovemansoren bestemd. Opnieuw zijn het Ivo en Carlijn die met hun doelpunten het kampioenschap definitief veilig stellen. Na het laatste fluitsignaal is het team door het dolle heen. Gejuich, gehos en heel veel knuffels. Het ‘We are the Champions’ klinkt, maar ook de Nederlandse versie: ‘Kampioenen, olé, olé, olé!’ schalt over het sportpark. ,,Geweldig hè?”, geniet ook teambegeleidster Lieke met volle teugen. ,,We zijn in 2015 met G-hockey begonnen en het groeit nog steeds. We hebben inmiddels al 12 spelers. Na een paar jaar zijn we competitie gaan spelen en eindigden we steevast onderaan. Maar mede door de betrokkenheid van trainers en begeleiders is het team echt gegroeid, het kampioenschap is dan een mooie beloning.”

advertentie
advertentie