Bart van As en Harry Dijkstra onderteken samenwerkingsovereenkomst.
Bart van As en Harry Dijkstra onderteken samenwerkingsovereenkomst.

250 Studentenwoningen op de Campus

15 april 2024 om 11:06 Overig

WAGENINGEN De overeenkomst voor het ontwerpen en realiseren van 250 studentenwoningen aan de Mansholtlaan op Campus Oost in Wageningen is ondertekend. Studentenhuisvester Idealis heeft als gevolg van een design and build uitvraag bouwbedrijf Van Wijnen en Moke Architecten geselecteerd. Gezamenlijk zullen deze partijen het ontwerp voor de Mansholtlaan verder uitwerken. Deze studentenwoningen vormen de start van de nieuwe Campus Oost in Wageningen, die ruimte biedt voor onderwijs, wetenschap en noodzakelijke studentenhuisvesting. Naar verwachting kan er begin 2025 gestart worden met de bouw, zodat studenten in het studiejaar 2026-2027 hier kunnen studeren en wonen.

Bart van As (directeur-bestuurder Idealis) en Harry Dijkstra (vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem) bezochten na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst de locatie waar de woningen worden gebouwd. Bart van As: “We kijken ernaar uit om samen met Van Wijnen een fijne plek te ontwikkelen voor de Wageningse studenten. Een plek waar ontmoeten en samenzijn centraal staan. Deze nieuwe ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar kamers in de stad. Mooi dat wij door deze ontwikkeling in samenwerking met de WUR vorm kunnen geven aan de nieuwe Campus Oost.” Ook Harry Dijkstra kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Samen met Idealis gaan we een uniek gebouw realiseren met 250 studentenwoningen. Het ontwerp met zijn houten accenten en groene binnentuin zal straks naadloos overlopen in de groene omgeving.”

De nieuwbouw aan de Mansholtlaan bestaat uit 250 studentenwoningen met hoogwaardige faciliteiten, waar studenten zelfstandig of met elkaar wonen. Ontmoeting en samenzijn staan centraal in het ontwerp. Zo zijn er op verschillende plekken in het gebouw ruimtes gecreëerd, zoals bijvoorbeeld een gemeenschappelijke ruimte, een studieruimte en een tuinkamer waar studenten elkaar kunnen ontmoeten. Ook zijn er in de gangen zitjes en bankjes geïntegreerd waar bewoners elkaar kunnen tegenkomen.

De natuurinclusieve tuin is een belangrijke drager van het plan. De binnentuin wordt ingericht met bomen en planten die het hele jaar door bloeien en dieren voorzien van de nodige voeding. Er worden ook fruitbomen geplant waar ‘zowel dieren als studenten de vruchten van plukken’. Bovendien worden in de gevels nest- en broedkasten geïntegreerd, wat de natuur in de toekomst ondersteunt. In de tuin worden ook zitjes aangebracht waar studenten kunnen genieten van het mooie weer.

Wageningen Campus breidt zich uit in oostelijke richting. Steeds meer kennisintensieve organisaties vragen of ze fysiek deel uit mogen maken van het Wageningse ecosysteem, om een bijdrage te kunnen leveren aan onder andere het wereldwijde vraagstuk van de eiwittransitie en andere vraagstukken op het gebied van voedselproductie, gezonde voeding, leefomgeving en het klimaat. In het bestemmingsplan is daarom ruimte opgenomen voor kennisintensieve- en onderzoeksgerelateerde activiteiten. “In de plannen voor Campus Oost wordt rekening gehouden met een zo groen mogelijke inrichting en daarnaast zijn er hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit”, aldus Lex Roders, projectmanager vastgoed bij WUR. “Vanuit WUR zijn we blij met de start van deze samenwerking rondom studentenhuisvesting, want hierdoor wordt meer goede woonruimte aan studenten aangeboden.”

advertentie
advertentie