Judith, Jamshed en Ria zijn trots op 15 jaar Foladi Groenten & Fruit.
Judith, Jamshed en Ria zijn trots op 15 jaar Foladi Groenten & Fruit. Kees Stap

Foladi viert 15-jarig bestaan

17 april 2024 om 12:14 Overig

WAGENINGEN Het is feest bij Foladi Groenten & Fruit. Deze maand is het namelijk 15 jaar geleden dat Jamshed Foladi en Judith Klein Breteler hun winkel aan de Stadsbrink 441 tegenover de Albert Heijn openden.

Door Kees Stap

Jamshed is geboren in Iran en hij heeft zijn ‘Nederlandse droom’ verwezenlijkt door zijn eigen groenten- en fruitwinkel te openen. Judith had geen winkelervaring, maar besloot om samen de sprong te wagen. “En daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Het persoonlijke contact met de klanten vinden wij het allermooiste. Een praatje over ons lekkere fruit en groente, maar er ontstaan ook regelmatig hele persoonlijke gesprekken. Met de feestdagen krijgen we zelfs cadeautjes met de beste wensen.”

‘Natuurlijk gezond’ is het motto van Foladi Groenten & Fruit. Met liefde en zorg selecteren zij dagelijks hun verse producten. Kwaliteit, topproducten en duurzaamheid staan bij hen voorop. De klanten van Foladi zijn dan ook vaak enthousiaste koks en liefhebbers van lekker eten. “Zij weten kwaliteit te waarderen. Heel vaak vertellen ze wat voor lekkers ze gaan maken. Die recepten delen we dan, zodat we die weer als tip aan anderen kunnen geven.” Groenten en fruit spelen nog steeds de hoofdrol bij Foladi, maar de afgelopen 15 jaar is er wel het een en ander veranderd. “Ons uitgebreide assortiment noten is inmiddels een begrip in Wageningen en omstreken. We hebben tegenwoordig kant-en-klaar maaltijden die we grotendeels zelf maken. Al onze salades worden zelf met de hand gesneden. Onze eieren komen uit Achterberg en het Binnenveld. En we hebben sinds enkele jaren ook een biologisch assortiment met zoveel mogelijk producten van Nederlandse bodem.”

Jamshed en Judith willen ook hun team in het zonnetje zetten. “Die zijn goud waard en hebben enorm hart voor de zaak. Ria is al jarenlang een vertrouwd gezicht voor onze klanten. Kees komt elke woensdagochtend de aardappelzakken vullen en de sinaasappels controleren. Simon werkt al vanaf zijn 14e bij ons. En in het weekend hebben we al die jaren een wisselend team van jonge mensen gehad.”
Komende week gaan Jamshed en Judith het 15-jarig bestaan vieren met een aantal mooie aanbiedingen. Kom dus snel langs. Foladi is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 8.00 uur Van dinsdag t/m donderdag zijn ze open tot 19.00 uur, op vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag tot 18.00 uur.

advertentie
advertentie