Deskundige gastheren en -vrouwen nemen in het Geheugenhuis de tijd en aandacht om met inwoners in gesprek te gaan.
Deskundige gastheren en -vrouwen nemen in het Geheugenhuis de tijd en aandacht om met inwoners in gesprek te gaan. Geheugenhuis

Geheugenhuis gaat van start

14 oktober 2021 om 12:25 Overig

Informatie over goed leven met dementie 

WAGENINGEN Het Geheugenhuis gaat op woensdag 27 oktober om 11.00 uur van start in de bblthk. In het Geheugenhuis kan iedereen terecht voor kennis over dementie, vragen over goed leven met dementie of behoefte aan een luisterend oor. Er zijn boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen. Ook is er elke maand een inloop-moment voor een gesprek of ondersteuning en praktische hulp.  


In het Geheugenhuis kunnen mensen langskomen voor informatie en materiaal over langer zelfstandig thuis en goed leven met dementie. Deze informatie is beschikbaar tijdens de openingstijden van de bblthk. Ook is er iedere laatste woensdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur een inloop-moment. Deskundige gastheren en -vrouwen nemen dan de tijd en aandacht om met inwoners in gesprek te gaan. Zij weten wat waar te vinden is en hebben informatie over ondersteuning en praktische hulp. Er zijn dan ook technologische hulpmiddelen te bekijken, lenen of uit te proberen. Hiermee is het mogelijk om veiliger en met gemak goed thuis te kunnen blijven wonen. De inloop-momenten in 2021 zijn: 27 oktober, 24 november en 22 december.


Naar schatting wonen in Wageningen 600 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen. Niet alle inwoners van Wageningen weten de weg naar antwoorden op hun vragen over het dagelijks leven met dementie makkelijk te vinden. Daarom komt er op een centrale plek in de stad een Geheugenhuis.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. Hierin werken enkele partners van Welsaam, waaronder het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen, samen met actieve inwoners. Zij zorgen dat Wageningen een stad is waar iedereen zich welkom voelt en goed omgaat met mensen met dementie en hun naasten. Van buurman tot bakker en van sportclub tot wijkagent. Een stad waarin alle mensen mee kunnen doen, elkaar kunnen ontmoeten, zich thuis voelen, begrip hebben voor elkaar en zich gesteund voelen.

Meer weten over het Geheugenhuis? Kijk op www.odensehuiswageningen.nl, of bel 0317 358 711.

advertentie
advertentie