Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vind betaald werk met honden

20 mei 2022 om 07:23 Partnercontent

Krijg je geen genoeg van honden? Misschien is een baan waarin je met deze viervoeters werkt dan iets voor jou. Van dierenartsassistent tot hondentrimmer, je kunt uit verschillende beroepen kiezen. Voor sommige banen heb je een diploma nodig, voor anderen is vindingrijkheid en jouw liefde voor honden al genoeg! In dit artikel lees je verschillende betaalde banen met honden.

Kynologisch instructeur

Sommige honden kunnen ongewenst gedrag vertonen, zoals agressief gegrom naar andere mensen. Wil je hondenbaasjes graag helpen met het gedrag van hun hond? Dan raden we de opleiding tot Kynologisch instructeur aan. Tijdens de erkende opleiding leer je alles wat je moet weten over het gedrag van honden. Heb je de opleiding behaald? Dan begeleid je als kynologisch instructeur baasjes bij het trainen en opvoeden van hun viervoeter.

Dierenartsassistent

Past een veelzijdige en uitdagende baan bij jou? Dan is het interessant om te kijken naar de opleiding tot dierenartsassistent. De werkzaamheden bij deze baan zijn erg veelzijdig, van het assisteren van de dierenarts tijdens onderzoeken tot het eerste contactpunt zijn van de baasjes. Jij bent een onmisbare spil in de dierenartsenpraktijk! Voordat je kunt beginnen met dit werk, moet je wel eerst een erkende opleiding volgen.

Hondenuitlaatservice

Wil je graag voor jezelf beginnen? Een hondenuitlaatservice past dan zeker bij jou. Naast voldoende klanten, een goed ingerichte bus en goede schoenen heb je niet veel meer nodig om te beginnen. Je hoeft van tevoren niet een opleiding te volgen. Wel is het fijn als je goed met honden om kunt gaan, zodat je niet letterlijk en figuurlijk in de knoop komt tijdens het uitlaten. Je werkt met honden én bent veel buiten. Een win-win situatie dus!

Hondentrimmer

Een andere manier om voor jezelf te beginnen is door een hondentrimsalon op te starten. Zorg voor een goede locatie en vind een aantal klanten. Verder moet je natuurlijk over de juiste producten bezitten, zoals speciale hondenshampoo en scharen. Het is ook zeer aan te raden om eerst een opleiding tot hondentrimmer te volgen. Volg de opleiding bij een erkende opleider zoals Aeres Training Centre Barneveld en leer binnen 8 dagen alles wat je moet weten! 

advertentie
advertentie