Joop van Raaij is bij TTV Shot de initiator van het Oldstars-project, dat op 4 november van start zal gaan.
Joop van Raaij is bij TTV Shot de initiator van het Oldstars-project, dat op 4 november van start zal gaan. Dick Martens

Oldstars tafeltennis van start bij Shot

19 oktober 2021 om 13:51 Tafeltennis

Aftrap is een clinic van Bettine Vriesekoop  

WAGENINGEN – ‘Drie keer is scheepsrecht’, dat geldt ook voor het voornemen van de Wageningse tafeltennisvereniging Shot om te gaan beginnen met Oldstars tafeltennis. In april 2020 wilde de vereniging die start al gaan maken, maar COVID-19 gooide roet in het eten, zo ook bij de tweede poging op 12 november 2020, ook nog eens de dag dat Shot het 60-jarig jubileum wilde gaan vieren. Maar de derde poging, op 4 november aanstaande, zal zeker doorgaan. Dan zullen Wageningens wethouder van sportzaken Anne Janssen en Bettine Vriesekoop, Nederlands beste tafeltennisster ooit en in 1999 uitgeroepen tot ‘Nederlands speelster van de eeuw’, de opening verrichten.

Dick Martens

,,Als start van het Oldstars project zullen zij een wedstrijdje tegen elkaar gaan spelen”, legt Joop van Raaij (70) uit. Van Raaij stond aan de basis van de opgerichte werkgroep OldStars, die hij samen met Steef Lips, Emma Solares, Anneke Rot en Berend Aukema vormt. Vanuit het bestuur wordt de werkgroep ondersteund door voorzitter Jan Ploeg. Terwijl ‘de woensdagmiddaggroep’ van Shot in de zaal druk in de weer is om hun wekelijkse partijtjes te spelen lichten Van Rooij en voorzitter Ploeg het Oldstars tafeltennis verder toe. ,,Wij organiseren in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). Daarbij worden wij ook nog financieel ondersteund door het Jan Lindersfonds en giften van de familie Bos en de firma Brisck. OldStars is geschikt voor zowel geïnteresseerden met weinig of geen tafeltenniservaring alsook voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard kunnen lopen. Gedurende de eerste periode zullen wij nog gebruik maken van trainers die via de NTTB en het Nationaal Ouderenfonds worden ingezet. Vanaf begin 2022 zullen speciaal daarvoor opgeleide leden van TTV Shot de trainingen gaan geven.” Op 4 november verzorgt Bettine Vriesekoop, samen met tafeltennistrainer Lars Wildenborg de eerste Oldstars-training, nadat ze vooraf ook nog een presentatie heeft gegeven. ,,Een betere ambassadrice kan je niet hebben natuurlijk. Zeker voor de Oldstars-doelgroep is zij nog altijd een aansprekende naam in het tafeltennis. Ze was veelvuldig Nederlands kampioen, tweevoudig Europees kampioen en een speelster die als een van de weinigen partij kon bieden aan het tafeltennisgeweld van de Chinezen.”

Als basis voor de aangepaste spelvormen van OldStars is gekozen voor het zogenaamde Athletic Skills Model (ASM). ,,Vanuit het ASM worden gerichte spel- en beweegvormen gebruikt om fitter, gezonder en beter in beweging te komen. Zeker ook het sociaal contact is één van de doelen. Door ouderen samen met elkaar eens per week te laten tafeltennissen, zullen er zeker nieuwe contacten en onderlinge verbinding gaan ontstaan. Er zal speciaal tijd worden vrijgemaakt om samen een kop koffie of thee te drinken.”

Deelnemers kunnen zich voor het deelnemen aan de aftrap aanmelden via: oldstars@ttvshot.nl of telefonisch bij Joop van Raaij via: 06 - 25105537. Meer informatie over TTV Shot: www.ttvshot.nl

advertentie
advertentie