ONA'53 (zwarte shirts op archieffoto tegen Otterlo) verloor dinsdagavond op eigen veld met 3-0 van Blauw Geel'55. Gerard Vos

WAVV viert ‘officieus kampioenschap’. ONA’53 en Wageningen onderuit. SKV en GVC spelen gelijk

11 mei 2022 om 10:04 Voetbal

WAGENINGEN In een complete competitieronden kwamen alle Wageningse clubs dinsdagavond in actie. Met wisselende resultaten. WAVV won, op bezoek bij naaste concurrent Lienden overtuigend met 4-1, waardoor het officieuze kampioenschap van de 4e Klasse B kon worden gevierd. Buurman ONA: 53 ging met 3-0 onderuit tegen streekgenoot Blauw Geel’55. Ook WVV Wageningen kon niet winnen, in- en tegen Dodewaard werd het 4-0. GVC en SKV speelden beiden gelijk. In Ede speelde de studentenformatie 1-1 tegen Fortissimo, Rood-Wit’58-SKV werd niet gescoord: 0-0.

Dick Martens

,,In de eerste 25 minuten hadden wij het lastig, Lienden stond goed georganiseerd en kwam dan ook tericht op een 1-0 voorsprong”, keek WAVV-trainer Moslin Adnane terug op de wedstrijd tegen ‘de concurrent’. ,,Maar in het tweede gedeelte van de eerste helft pakten wij de controle weer terug en kwamen wij ook steeds beter in ons spel, kregen ook kansen waarvan wij er ook een benutten. IN de rust heb ik de ploeg verteld, dat Lienden het tempo van voor rust niet zou gaan volhouden en dat bleek ook zo te zijn. Na onze 1-2 was hun verzet gebroken en kwamen we niet meer in de problemen. Ik ben dan ook enorm trots op de jongens, Op de hele selectie overigens, wan ik iste vanavond een aantal jongens en dan is brede en kwalitatief goede selectie erg fijn.” Voor WAVV scoorden Michaels van Schaik (2) en Davey Jansen (2). Zaterdag kan WAVV zich op eigen veld officieel kronen tot kampioen als SDOO op bezoek komt (aanvang: 14.30 uur).

Buurman ONA’53 ging het minder af. DE ploeg van trainer Martin Mol ging op eigen veld met 3-0 onderuit tegen Blauw Geel’55. Mol was dan ook ‘not amused’. ,,We zaten geen moment in de wedstrijd. Het was erg matig. We creëerden ook praktisch geen kansen, dan weet je dat je het lastig krijgt. Ook na rust zag ik niet veel verbetering. Blauw Geel was veel gedrevener en verdiende de overwinning dan ook zeker. Gelukkig verloren de ploegen om ons heen ook, dat was dan nog een beetje positief.” Dat was de rode kaart die zijn zoon Bjorn, een kwartier voor tijd, voorgehouden zeker niet. ,,Nee, dat was niet handig. Het was wat te veel frustratie en zeker niet goed te praten.”

Ook SKV-trainer Jan Gaasbeek had wat meer van zijn jongens verwacht dan de uiteindelijk 0-0, op bezoek bij Rood-Wit’58. ,,Nee, het was niet bepaald het spel dat we de laatste weken lieten zien”, keek hij terug. ,,Om er een beetje een wedstrijd van te kunnen maken heb je wel twee ploegen nodig, die willen voetballen. Wij wilden wel, maar zij hanteerden voornamelijk ‘de lange bal’. Lukt het voetballend niet, dan moet je zorgen dat je niet verliest en dat hebben we niet gedaan. Daarvoor moeten de complimenten wel naar onze keeper Dennis van den Bwerg, die een kwartier voor tijd een strafschop stopte.”

De ‘mede-Zoombespelers, WVV Wageningen, moesten hun meerdere erkennen in Dodewaard. ,,In de eerste 25 minuten speelden we niet onaardig en kregen door Patrick Kneepkens nog een 100% kans, maar daarna waren we het helemaal kwijt en kwam Dodewaard vlak voor rust ook nog eens op 1-0”, aldus trainer Marcel Nijhuis. ,,In de rust heb ik geprobeerd de boel weer op scherp te zetten, maar dat hielp helaas niet. Nadat zij op 2-0 waren gekomen ging het duel als de bekende nachtkaars uit. Ik had er meer van verwacht, maar dan moeten we zaterdag als CHRC bij ons bezoek komt, maar sportieve revanche nemen.”

GVC kon ook niet tot winst komen, maar hiel nog een punt over aan het thuisduel met Fortssimo. In Ede werd het 1-1. De Jong: ,,Het was een beetje hetzelfde verhaal als zaterdag (0-0 teen WVV Wageningen), we konden de tegenstander aardig ontregelen, en creëerden ook de nodige kansen, maar scoorden vooralsnog niet. Toch leek het, nadat wij door een doelpunt van Giulio Mornatie, in de 83e minuut, op voorsprong kwamen, dat we de wedstrijd nog gingen winnen, maar helaas scoorde Fortissimo even later de gelijkmaker nog. We kregen daarna ook nog kansen, maar paal en lat verhinderden nog doelpunten. Mede daardoor bleef het ‘maar’ 1-1.”