SKV-middenvelder Emilj Astamirov laat in het met 5-1 gewonnen duel tegen De Braak, zijn tegenstander zijn hielen zien. Richard Antonysen

Prima zeges WAVV, ONA’53 en SKV

27 november 2022 om 09:00 Voetbal

Fikse nederlaag WVV Wageningen. GVC speelt gelijk.

WAGENINGEN De Wageningse ploegen, WAVV, ONA’53 en SKV, allen uitkomend in de 3e Klasse A, deden zaterdag goede zaken. Alle drie konden zij drie punten, na winst op respectievelijk VVA Achterberg, Advendo’57 en De Braak, op hun conto bijschrijven. WVV Wageningen en GVC, acterend in de 4e Klasse C, lukte dat niet. Wageningen ging hard onderuit (6-1) bij SDS’55 en GVC speelde gelijk bij Stroe (2-2).

Dick Martens

,,Een heerlijke overwinning”, jubelde WAVV-trainer Moslin Adnane na de 3-2 overwinning op de nummer twee in de 3e Klasse A, VVA. ,,Alles wat we vorige week verkeerd deden, ging nu goed. ,,Nu was er wel inzet, passie en de wil om te winnen. Ook toonden we veerkracht door na een 2-1 achterstand, toch ijzersterk weer terug te komen en uiteindelijk de winst nog uit het vuur te slepen. Hier staat dan ook een hele blije en trotse trainer.” De doelpuntenproductie van WAVV werd verzorgd door: Luc Dolphijn (strafschop), Guus Arndts en Sem de Leeuw.

Bij ONA’53 kroonde aanvalsleider Fabian Mösle zich tot de matchwinner. Hij was verantwoordelijk voor de enige en dus winnende treffer in het uitduel bij Advendo’57: 0-1. Bij rust was de stand nog ‘dubbelblank’. ,,Maar toen hadden wij al op voorsprong moeten staan”, vond trainer Martin Mol. ,,Er werd namelijk een zuiver doelpunt van Bjorn (Mol, DM) afgekeurd. Gelukkig konden we na rust de goede lijn van voor rust doortrekken en uiteindelijk de winst toch nog grijpen. We leverden over de hele wedstrijd maar weer eens het bewijs, dat als wij strijdlust tonen, wij dat ook direct koppelen aan goed voetbal. Deze overwinning en die van vorige week tegen WAVV geven ook weer het nodige vertrouwen. Ik hoop dan ook, dat we nu het licht ook hebben gezien.”

Het licht werd in ieder geval ook gezien bij SKV. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek won ruim van het bezoekende De Braak. De gasten werden met een ruime 5-1 nederlaag weer naar Helmond teruggestuurd. Hoewel dat terugsturen niet helemaal opging. Ondanks het ruime verlies zorgden zij wel voor een meer dan gezellige ‘Brabantse’ derde helft, met hoofdtrainer Angelo van den Heuvel, zingend en staande op een tafel in de absolute hoofdrol. ,,De overwinning was prima, maar het feestje na afloop was ook niet te versmaden”, vond ook Gaasbeek. ,,Maar bovenal was de winst natuurlijk het belangrijkst. Bij rust was het al 2-1, maar liep het wat stroefjes en na rust bouwden we die voorsprong keurig uit. Toch vind ik dat het voetballend nog wel beter kan en ook moet.” De SKV-trefers kwamen op naam van Stefan Aalbers (2), Tijmen Remijnse, Bart Silvius en Ludo oosting.

Voetballend moet het zeker beter bij Wageningen. ,,6-1 is weliswaar een grote nederlaag”, blikt trainer Marcel Nijhuis terug. ,,Maar als de scheidsrechter de moed had gehad om hun keeper al snel de rode kaart had voorgehouden nadat hij Hannes Rensen hard onderuit had gehaald, dan wordt het toch een andere wedstrijd. Voor rust speelden we redelijk, maar na de 3-1 was het over en uit.” Het Wageningse doelpunt was van Davey van der Linde.

,,We hebben ons vandaag de kaas van het brood laten eten”, vond GVC-trainer Joost de Jong na het 2-2 gelijk spel in- en tegen Stroe. ,,Na een tamme eerste helft, met Stroe in de rol van ‘mak lammetje’, tapten zij na rust uit een ander vaatje. Daarbij kwam ook, dat zij ook nog eens een ‘gehaaide’ grensrechter hadden, die ons met zijn vlagsignalen en op sleutelmomenten in de wedstrijd, zwaar benadeelde en voor zijn ploeg zeker een punt bijeen harkte. Jammer was het, dat de scheidsrechter daarin meeging. Ik denk dan ook, dat ik mijn spelers, die geregeld de vlag moeten hanteren ook maar eens ‘een kleine grensrechterscursus’ moet gaan geven. Dit soort zaken ontneemt je wel het voetbalplezier.” Voor GVC opende Jort Altenburg de scoren en bepaalde met zijn treffer ook de ruststand. Peterson Tijhuis zorgde na rust voor de 0-2, maar vervolgens kwamen de gastheren toch nog langszij: 2-2. ,,Jammer, omdat er zeker een overwinning voor ons had ingezeten”, aldus een sombere de Jong tot slot.