Wel of geen strafschop Advendo?
Wel of geen strafschop Advendo? Theo Beumer

WAVV wint met 0-2, maar Advendo’57 voelt zich bestolen: Strafschoppen en twijfels over scheidsrechter

3 maart 2024 om 19:37 Voetbal

EDERVEEN Het krachtsverschil tussen Advendo’57 en WAVV was minimaal. Maar uiteindelijk stond er wel 0-2 op het scorebord. Het was allemaal net niet aan Ederveense kant. ,,Wij slaagden er niet in het geluk af te dwingen’’, vatte Luc Goudsblom samen.

door Wim van Kessel

In de eerste drie kwartier stonden drie strafschop momenten centraal. Bij de eerste kreeg Richard Lokhorst een trap op zijn enkel. Zijn voorzet kwam nog wel bij Henk-Jan van de Berkt, die via de buitenkant van de paal naast mikte. ,,Ik vond het een discutabele beslissing van de scheidsrechter (Rudolf Letschert) om geen strafschop te geven. Richard kreeg een forse tik en moest geblesseerd het veld af. Jammer, want hij was al bij twee gevaarlijke momenten betrokken.’’

Aan de andere kant was er eerst een handsbal in het Ederveense strafschopgebied waar niet voor werd gefloten en even later maakte Evan van Plaggenhoef een onhandige overtreding op Lars Dolphijn, al dan niet binnen de zestien meter. Ook de meningen van de toeschouwers die er met de neus bovenop zaten, waren verschillend. Feit was dat er nu wel voor een strafschop werd gefloten. ,,Gelukkig stopte ‘de witte’ (invaller doelman Rik Methorst) de strafschop’’, had Goudsblom gezien. De elfmeter was van Davey Jansen.

,,Ik vond ons de bovenliggende partij. Henk Jan van de Berkt had nog een, twee goede kansen. En Silas van Ginkel had een vrije kans, waar een WAVV speler zich voor gooide. Maken we wel zoals twee weken geleden tegen CDW een of twee doelpunten, wordt het een andere wedstrijd. Nee, ik vind niet dat wij een echte spits missen. Henk-Jan van de Berkt vult de rol goed in. Zeker met het druk zetten en zijn loopvermogen is hij van grote waarde’’, stelde Luc Goudsblom.

Geblesseerd

De bezoekers hadden via Lars Dolphijn in de beginfase een kans gehad, die goed werd gestopt door Rik Methorst. Die keepte omdat Ewald van Manen op de training geblesseerd raakte aan zijn enkelbanden. Foto’s moeten uitwijzen hoelang het gaat duren. Dat geldt ook voor Rik Kelderman, die weer klachten aan zijn knie heeft.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. De eerste kansen waren voor Tom van Ginkel namens Advendo. Een doelpunt van Silas van Ginkel werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ook hier was de nodige commotie over. ,,De scheidsrechter maakte de keuze het signaal over te nemen. Wordt het wel 1-0 krijg je een andere wedstrijd, en moeten zij komen.’’

Halverwege de tweede helft viel de 0-1 via Jermain Lamers. ,,Die kreeg de bal in de kluts mee. Ook weer een geval dat het even niet mee zat’’, meende Goudsblom. Advendo zocht volop de aanval. Jochem van Klompenburg werd als extra spits gebracht. De ingevallen verdediger Mark van Kessel werd ook voorin als stormram geposteerd. Maar uit een vlijmscherpe counter kwam WAVV via Nando Kersten op 0-2. De Ederveners kregen nog kansen op de aansluiting. Onder meer een vrije trap van een meter of vijf van het doel. De bal wilde er niet in.

Krachtsverschillen

,,Vandaag is weer gebleken dat de krachtsverschillen in deze zware klasse minimaal zijn. Wij hadden vandaag zeker kunnen winnen. Ik vind ook dat wij goed hebben gespeeld. Maar we konden het geluk niet afdwingen. Het was inderdaad allemaal ‘net niet’, aldus Luc Goudsblom, die nog twijfelt over zijn voetbaltoekomst.

,,Het klopt dat ik met VRC, De Merino’s, VVA en De Valleivogels heb gesproken. Ik heb de ambitie om hogerop te spelen’’, laat de 21-jarige Goudsblom, die in de jeugd de overstap van VRC maakte, weten. ,,Aan de andere kant ben ik zeker nog niet uitgeleerd bij Advendo. Ik heb het hier ook fantastisch naar mijn zin. En mijn vrije rol het middenveld is ook een hele mooie positie. Als ik ergens naar vertrek, moet er wel een plan zijn dat ik kans heb op speelminuten. Ik snap dat ze mij geen basisplaats kunnen beloven. Maar als ik nummer 19 ben, heeft het voor mij ook geen zin. Ik wil snel een beslissing nemen. Ja, al die clubs spelen in de tweede klasse. In mijn ogen kunnen wij met Advendo daar ook naar toe. Dat zou het allermooiste zijn. Maar dan moet je wedstrijden als vandaag eigenlijk winnen’’, besluit Luc Goudsblom.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie