SKV'er Max van den Heuvel is zijn VVA-tegenstander koppend de baas. SKV won het duel met 2-1. Richard Antonysen

SKV verrast titelkandidaat VVA. GVC veel te sterk voor WVV Wageningen

16 april 2023 om 20:32 Voetbal

WAGENINGEN In de 3e Klasse A, stond er naast de stadsderby WAVV-ONA’53 nog een topper op het programma. Op Sportpark De Zoom kruisten SKV en titelkandidaat VVA Achterberg de degens. Na een sterke eerste helft, die met een 2-0 voorsprong werd afgesloten werd het na rust en na de Achterbergse aansluitingstreffer (2-1) nog even spannend, maar de mannen van trainer Jan Gaasbeek hielden stand en ‘slopen’ na de zege naar de derde plaats. Met nog drie wedstrijden te spelen is de achterstand op het leidende duo ESA en VVA nog vijf punten. In de 4e Klasse C stond er eveneens een Wageningse stadsderby op het programma. Op Sports Centre De Bongerd stonden GVC en WVV Wageningen aan de aftrap. De studentenformatie was met 3-1 de sterkste.

Dick Martens

GEFOCUST EN GECONCENTREERD ,,Vooral het eerste half uur speelden we prima”, vond SKV-trainer Gaasbeek. ,,Dat ontbrak er de afgelopen wedstrijden nog wel eens aan. Nu was iedereen gefocust en geconcentreerd en dat betaalde zich uit. Na ruim 10 minuten kopte Niek van Steenbergen ons naar de 1-0 en na een half uur spelen benutte Bart Silvius een strafschop (2-0). Dat geeft rust en dan ga je toch ook wat makkelijker voetballen. Helaas scoorden we voor rust niet meer. Dan weet je ook dat VVA na rust gaat proberen te stormen, maar ook die storm overleefden we aardig. Maar zij hebben dan altijd nog Rick Degenaar en na zijn aansluitingstreffer kregen we het nog wel even moeilijk, maar gelukkig bleef het bij die 2-1. Door de andere uitslagen (Gaasbeek doelt op de gelijke spelen van ESA en WAVV) doen we nog lekker mee en staan we zelf op kop in de 3e periode. Met nog drie finales voor de boeg ligt alles nog open.”

BASISPLAATS De stadsderby tussen GVC en WVV Wageningen was eenzijdig. De studentenformatie van trainer Joost de Jong, die zichzelf een basisplaats had toebedeeld, won vrij moeiteloos met 3-1 door doelpunten van Guilio Mornati (2) en Mads Nielsen. Voor WVV Wageningen was Merwin Korterink trefzeker.

DEGRADATIE,,Ik was niet tevreden over ons spel van de laatste weken en ik vond, dat ik daar zelf maar eens verandering in moest gaan brengen”, verklaarde de Jong zijn zelf gecreëerde basisplaats links op het middenveld. ,,Ik wil echter niet onze overwinning daar alleen aan ophangen, maar misschien heb ik met dit signaal de ploeg wel wakker geschud. Eindelijk konden we ons publiek weer eens vermaken met goed spel, het zag er leuk uit, we waren ook goed aan de bal. Helaas kunnen we ondanks de winst degradatie naar de 5e Klasse niet meer voorkomen.” Ook tegenstander Wageningen keldert naar die 5e Klasse. ,,Daarmee blijft deze stadsderby ook”, glimlachte de Jong. Lachen kon Wageningen-trainer Marcel Nijhuis allerminst. ,,Het was slecht, het is ‘over en uit’. Dat zag je aan alles. We leverden geen strijd en liepen constant achter de feiten aan. GVC wilde de duels winnen, wij kwamen overal te laat. Na rust was ons spel wel wat beter, maar tegen een prima spelend GVC moet je nog beter zijn, wil je een resultaat halen.”