Vreugde bij GVC, nadat Jort Altenburg zijn ploeg tegen SCW'23 op 1-0 heeft gezet. Maar na 90 minuten was de stand 1-3. Dick Martens

‘Er is nog wat werk aan de winkel’

1 oktober 2023 om 22:10 Voetbal

WAGENINGEN Op Sportscentre De Bongerd in Wageningen schotelden de streekgenoten, thuisclub GVC en de bezoekers uit Heelsum, fusieclub SCW’23, het publiek een alleraardigste wedstrijd voor. Beide ploegen zochten veelal de voetballende oplossing, wat ook het risico in zich heeft, dat technische foutjes of slordigheden vaak tot hachelijke situaties in beide strafschopgebieden leiden. De thuisclub nam, nadat de bezoekers in de absolute beginfase al twee fraaie mogelijkheden onbenut had gelaten, door Jort Altenburg de leiding, maar die werd nog voor rust door Jochem Tielen, die na een fraaie individuele actie, keihard raak schoot, teniet gedaan (1-1). Na rust, op het moment dat bij GVC de krachten wegvloeiden en de kramp in menig been schoot, beslisten Sven Kerkhof en Stefan Aalbers het duel definitief: 1-3.

,,Een wedstrijd die volgens mij alle kanten op kon gaan, maar waarin wij verzuimden te profiteren van de defensieve foutjes die er bij SCW’23 werden gemaakt”, concludeerde GVC-trainer Joost de Jong kort na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erkan Cildir uit Putten. Daarmee kon de studentenformatie de goede competitiestart van vorige week, toen er met dezelfde cijfers van Ede/Victoria werd gewonnen, niet voortzetten. ,,Maar ik wil zeker ook de credits aan SCW geven Als wij hen aan de bal lieten, dan kwamen zij er snel en vooral voetballend uit. Daar hadden wij de nodige moeite mee, maar als wij de bal hadden, lieten wij bij vlagen ook echt wel goed voetbal zien. Helaas gebeurde dat na rust veel te weinig, zeker ook omdat we conditioneel nog lang niet op niveau zijn, daar moet nog hard aan worden gewerkt.”

Voor de Jong kwam dat niet echt als een verrassing. ,,In deze samenstelling hebben we dit seizoen nog nooit gespeeld. Onze voorbereiding was nog chaotischer als bij Ajax. Hoewel de kern, die vorig seizoen de basis vormde, wel is gebleven heb ik ook weer de nodige nieuwe spelers mogen begroeten. Spelers waarvan ik nog niet wist welke kwaliteiten zij hadden. Een aantal van hen moet zelfs nog debuteren in GVC 1. Het is zelfs zo dat er nog geen wedstrijd of training is geweest, waarbij de hele selectie bij elkaar is geweest. Ik ben bij GVC eigenlijk zowel Sven Mislintat alsook Maurice Steijn. Gelukkig zit ik hier wat vaster in het zadel en hebben we de eerste wedstrijd gewonnen. Ofschoon we een aardig sterke groep hebben zal ons presteren toch afhangen van hoe constant de aanwezigheid is bij wedstrijden en bij trainingen. Trainingen die momenteel vooral bestaan uit overdreven veel ‘repeterende elementen’, zodat hopelijk iedereen alle oefeningen en de daarbij horende leerdoelen meekrijgt.” Mogelijk, dat de Jong ook nog wat ruimte inruimt voor het nemen van strafschoppen, want vlak na rust en bij een 1-1 stand, faalde Naut-Jan Mes. Hij zag zijn inzet ‘klemvast’ gepakt door SCW-doelman Daan van Beek. ,,Dat was toch wel een kantelpunt in de wedstrijd. Maar daar wil ik mij niet achter verschuilen, een strafschop moet je maken. Maar dat er nog werk aan de winkel is, staat als een paal boven water.”