Afbeelding
WH Fotografie

Dodelijk ongeval op snelweg A12; twee verdachten vast voor betrokkenheid

10 november 2023 om 09:04 Ongeval

EDE Bij een ernstig ongeval op de A12 bij Ede is woensdagnacht een 18-jarige man uit Nieuwegein overleden. De politie heeft twee mannen uit Utrecht van 45 en 30 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij het ongeval. Zij zaten in de andere auto en waren onder invloed van alcohol. Eén van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Als gevolg van het ongeval was de snelweg tot in de spits van woensdagochtend afgesloten. Daardoor ontstond een file van meer dan een uur.

Het ongeval gebeurde omstreeks 00.30 uur op de rijbaan richting Utrecht, vlak voor knooppunt Maanderbroek. Twee personenauto’s kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen belandde in de vangrail, het tweede voertuig vloog over de kop en kwam zo’n 250 meter verderop tot stilstand.

Na het ongeval rukten de hulpdiensten groots uit. Brandweer, politie, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Zeker één persoon werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De man uit Nieuwegein kwam om het leven. In de auto van de omgekomen automobilist zaten geen andere mensen.

Op social media schrijft de politie ook: ,,Helaas is dit het zoveelste dodelijke ongeval in ons gebied in korte tijd.”

Na het ongeval werd het verkeer teruggeleid naar de afrit bij de N781. De Forensische Opsporing doet onderzoek naar de aanleiding van het ongeval. Daarvoor, en voor het reinigen van het wegdek, was de weg nog urenlang afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie