Afbeelding
Foto Shutterstock

Keramische tegels in steeds meer huishoudens gebruikt

12 april 2022 om 14:22 Partnercontent

Je hebt tegenwoordig een ruime keuze, wanneer je een nieuwe vloer in huis legt. Kies je voor laminaat, pvc of bijvoorbeeld plavuizen? Dat laatste type vloer leek lange tijd te zijn verdwenen, maar komt langzaamaan weer terug. Niet in de vorm van de kleine tegels van vroeger, maar juist in relatief grote keramische tegels. Er zijn verschillende redenen die maken dat keramische tegels aan populariteit winnen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de tegels in tal van verschillende modellen worden aangeboden. Zo vind je vrijwel zeker een model tegel, welke past bij de rest van het interieur in huis. Dat is slechts een voorbeeld van deze redenen, denk ook aan de duurzaamheid van keramische tegels.  

Warme look met duurzaam keramisch parket 

Een van de opties die je hebt bij de keuze voor keramische tegels is keramisch parket. De vloer lijkt net echt van hout te zijn! Het voordeel van keramisch parket ten opzichte van klassiek parket zit in de levensduur hiervan. De keramische vloer zal doorgaans langer mooi blijven. Dat zit onder meer in de eenvoud waarmee je deze vloer onderhoudt. Neem de vloer regelmatig af met een dweil of vochtige doek, om deze schoon en mooi te houden. Bang voor kringen van het vocht hoef je hierbij niet te zijn. Ook handig met kleine kinderen, die regelmatig wat zullen laten vallen op de vloer. Wist je dat keramisch parket goed te combineren is met vloerverwarming? Dit is steeds belangrijker voor huishoudens. 

Verschillende varianten van de keramische parketvloer

Bij de keuze voor keramisch parket kun je zowel voor rechte banen kiezen, als voor een visgraat vloer. Je ontkomt er niet aan in het gemiddelde interieurprogramma op televisie! Naast de visgraat vloer is ook een Hongaarse punt populair. Dit patroon lijkt enigszins op de visgraat en geeft ruimtes optisch meer lengte. Op internet vind je tal van voorbeelden van vloeren die gelegd zijn met keramisch parket. Het geeft je een goed beeld van de trends op dit moment. 

Ruim aanbod aan stijlvolle keramische tegels

Keramisch parket is een van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je voor keramische tegels kiest. Je kunt ook voor tegels met een betonlook kiezen! Het past goed bij een strak, modern interieur of een interieur met een industriële tint. Het is een goed alternatief voor de gietvloer waar veel mensen voor kiezen. De manier waarop de keramische tegels geproduceerd worden, ze worden op ongeveer 1.200 graden Celsius gebakken, maakt dat je hier een lange tijd plezier van hebt. De vloer verliest z’n kleur niet bij een normaal gebruik en onderhoud. Daarbij heb je geen last van krakende planken, iets wat voor de nodige irritaties kan zorgen bij de keuze voor sommige houten vloeren. 

advertentie
advertentie