Opwachten van de lopers bij Orion voor de laatste herstart
Opwachten van de lopers bij Orion voor de laatste herstart Noah Enderlé

Eén groot hardloop feest: de 39ste Veluweloop!

12 oktober 2021 om 17:46 Sport Deel je nieuws

De 39ste Veluweloop

Op 9 oktober 2021 heeft de 39ste editie van de Veluweloop plaatsgevonden.

Maar liefst 83 teams stonden deze prachtige herfstdag aan de startlijn van deze estafette race om in met 12 lopers van Wageningen naar de Veluwe en weer terug te lopen.

Om 7:30 kwamen de eerste lopers al om hun spullen op te halen. Dit jaar heeft Jan Linders hun voorzien van tasjes om alle belangrijke spullen en goodies in te doen. Waaronder de startnummers en sportvoeding van Vifit en meer. De Veluweloop werd geopend en startschoten werden gegeven door, Floor Vermeulen, burgemeester Wageningen en Arthur Mol rector magnificus WUR.

Na 4 etappes gelopen (een afstand van 27,1 km) te hebben kwamen alle deelnemers weer samen op Vredenoord op zich klaar te maken voor de eerste herstart. Hier verzamelen de mensen die (nog) niet hoeven te lopen, om hun teamgenoten op te wachten bij de finish. Er was eten en drinken en ook de Veluweloopradio was aanwezig om de hele dag live verslag te geven. Kortom de perfecte plek om lekker van het zonnetje en de sfeer te genieten. Na de 1ste herstart werd over de Posbank gelopen om weer terug te komen op Vredenoord (29,4 km) voor de 2e herstart om weer terug te lopen naar Wageningen.

Rond een uur of 17 begonnen er steeds meer mensen terug te keren naar Sportcentrum de Bongerd. Er was tijd even bij te praten over de dag en om op te frissen. Zeker voor de lopers want die konden een gratis massage krijgen van Improve Physio. De sfeer zat er lekker in met de laatste etappe in aantocht mede door de funky poppy sounds van studentenband Nizza. De dames hadden dit jaar de eer om te mogen finishen op de blauwe atletiekbaan gevolgd door de wedstrijd fietsers en motorrijders.

Na de finish was er tijd om te eten in de Bongerd en  werden de prijzen uitgereikt. De winnaar van het algemeen-/studenten klassement was het ‘Tartlétos’ DreamTeam’ van de Wageningsche studenten atletiek vereniging. De 2e plek was voor ‘SITOO’ en de 3e plek was voor ‘Currimus 2’. Het bedrijvenklassement is gewonnen door: ‘FC LegenDairy’.

Na de prijsuitreiking was er nog tijd om de prestaties te vieren bij de Bunker, waar we tot 12 uur  door zijn gegaan om deze editie van de Veluweloop af te sluiten. Dit was niet gelukt door de geweldige inzet van de meer dan 100 vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers. Dankjulliewel!  Volgend jaar zal op zaterdag 8 oktober 2022 de 40ste editie plaats vinden, tot dan!