CDA lijsttrekker Jan Dijkstra
CDA lijsttrekker Jan Dijkstra Puur door Rein fotografie

CDA Wageningen kiest lijsttrekker en stelt kandidatenlijst vast

4 december 2021 om 15:55 Lokaal Deel je nieuws

De leden van CDA Wageningen hebben Jan Dijkstra opnieuw gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Vier jaar geleden heeft Jan Dijkstra ook op professionele en betrokken wijze leiding gegeven aan het team van CDA Wageningen bij de verkiezingen en is sindsdien fractievoorzitter in de gemeenteraad. Door de leden is tevens de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Lijsttrekker Jan Dijkstra kijkt uit naar de komende verkiezingen: “Vol vertrouwen samenwerken aan de mooie toekomst van Wageningen met een goede lijst. Ik ben trots dat ik deze lijst mag aanvoeren”.

Op nummer twee van de kandidatenlijst staat nieuwkomer Robin Baas. Robin woont al een aantal jaren in Wageningen en studeert International development studies aan de WUR in Wageningen. Robin is bestuurlijk actief geweest bij het landelijk bestuur van het CDJA en CDJA Foodvalley. Ook is Robin lid geweest van de studentenraad aan de WUR. Hij gaat zich de komende periode inzetten om het woningtekort voor jongeren te verminderen.

Op nummer 3 staat de geboren en getogen Wageningse Marina Blokzijl. Marina heeft inmiddels haar sporen verdiend in de lokale politiek en als bestuurslid van het Odensehuis. Ze werkt als adviseur bij een arbodienst. Marina voelt zich o.a. betrokken bij het sociale domein, de Wageningse ondernemers en de economische ontwikkeling van onze stad.

David-Jan Wagter staat als nieuwkomer op nummer 4 en hij werkt bij Regionaal Bureau Leerlingzaken Midden-Gelre. Hij was actief in het bestuur van ons lokale CDA. Hij wil zich graag inzetten voor het  sociaal domein en gaat zich de komende tijd vooral richten op het brede veld van de jeugdzorg.

Maria van Schaijik-van Diepen staat op nummer 5. Maria is op dit moment toezichthouder  in de ouderenzorg. Voorheen werkte zij bij een landelijke luisterlijn tegen eenzaamheid en was zij toezichthouder bij de Woningstichting. Zij is actief bij CDA senioren Gelderland. Verder verzorgt Maria religieuze vieringen in de verpleeghuizen en leidt zij uitvaartbijeenkomsten. Thema’s waar Maria zich de komende periode mee bezig gaat houden zijn ouderenzorg en wonen voor ouderen.

In het verkiezingsprogramma is veel aandacht voor wonen, duurzaamheid en zorg & welzijn.

Het verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst zijn terug te vinden op www.cdawageningen.nl.

advertentie
advertentie