“Het Circulaire huishouden van de toekomst” Jongeren in gesprek met de rector van de WUR

21 december 2021 om 21:33 Lokaal Deel je nieuws

Hoe ziet een circulair huishouden er in de toekomst uit? En hoe verandert circulariteit onze leefomgeving? Daarover ging het in het webinar van ‘Het circulaire huishouden’, een opmaat naar de grote conferentie Circular@wur die is verschoven naar komend voorjaar.  En waarbij de première van twee ‘korte documentaires’ over dit onderwerp centraal stond.

“Dit gaat over mijn toekomst”, zegt Fatou Faye, 4 VWO scholier van het Pallas Athene college te Ede en te zien in de documentaires, tijdens het openingsgesprek van het webinar. Zij is bang dat toekomstige generaties geen prettig leven kunnen leiden als we onze levenswijze niet veranderen. Jonna Coevert, 4 VWO scholier van het Pantarijn te Wageningen, valt haar bij: “‘Circulair zou het nieuwe normaal moeten zijn. Nu is een vegetarische burger nog twee keer zo duur als een hamburger van rundvlees.”

Imago zit duurzame keuzes soms nog in de weg, vinden zij. “Veggan people”  hebben een bepaalde reputatie bij jongeren”, weet Fatou. En Jonna denkt dat het nog weleens lastig kan zijn voor haar en haar vriendinnen om duurzame kleding te kopen: “Ik hoop dat WUR (Wageningen University & Research) duurzame materialen kan ontwikkelen waarmee producenten trendy en betaalbare kleding kunnen maken.”

Arthur Mol, rector-magnificus, is blij met de betrokkenheid van Fatou Faye en Jonna. “Jullie zijn de toekomst en kunnen van ons verwachten dat wij aan betaalbare duurzame oplossingen werken. Zodat jullie kunnen kiezen voor de duurzame optie omdat prijs en kwaliteit gelijkwaardig zijn.” Daarom organiseert WUR op 18 maart 2022 een jongeren bijeenkomst, zodat jongeren actief mee kunnen denken over de De veranderingen die nodig zijn om een duurzame circulaire toekomst te kunnen realiseren.

advertentie
advertentie