Martijn van Duuren geeft een toelichting op het nieuwe hondenbeleid
Martijn van Duuren geeft een toelichting op het nieuwe hondenbeleid Nicole Pluim

Geslaagde eerste avond: meedenken over inrichting hondenspeelplaatsen

29 maart 2024 om 00:43 Lokaal Deel je nieuws

Bewoners en hondeneigenaren van drie hondenspeelplaatsen in Wageningen kregen donderdagavond de kans om hun mening te geven over de inrichting van de velden. Besproken zijn: Asterstraat/Kennedyweg, Eikenlaan en Wim Sonneveldstraat.

Voordat de betrokkenen zich in de raadzaal van het gemeentehuis om de gedrukte plattegronden verzamelden, gaf Martijn van Duuren een beknopte uitleg over het voorgenomen hondenbeleid. Bewoners stelden kritische vragen waarop Martijn adequaat antwoord kon geven. 

Vervolgens werden de aanwezigen verdeeld in drie groepen om gezamenlijk te brainstormen over de voorgestelde indeling. Zo werd er bijvoorbeeld benadrukt dat bankjes het liefst in de schaduw van een boom geplaatst moeten worden, dit is natuurlijk vooral in de zomermaanden belangrijk. Ook werd er gediscussieerd over de wenselijkheid van een zandbak op het terrein, maar ook hoeveel ruimte er nodig is voor honden om vrij te kunnen spelen zonder elkaar in de weg te zitten. 

Al met al bleek het een vruchtbare avond te zijn waarbij de werkgroep waardevolle input ontving van de bewoners, waarmee verder gewerkt kan worden. 

Over twee weken is er opnieuw de gelegenheid om mee te praten over de inrichting van drie andere hondenspeelplaatsen: het Jasmijn- en Meidoornplatsoen, de Peppelsteeg en de Van Houtenstraat. 

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Datum: 11 april 

Tijd: 19:30 - 21:00 uur

Locatie: Gemeentehuis, raadzaal 1

advertentie
advertentie