Goed gesprek over cultuur, schoenen en water

29 maart 2024 om 01:51 Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 10 april vinden weer Goede Gesprekken plaats Onder de Linden met een veelzijdig Wagenings programma.

Een bekende naam onder de gasten is Andrée van Es, ooit onder meer kamerlid voor de PSP, wegbereider van de fusiepartij Groen Links, directeur van het Amsterdamse debatcentrum De Balie  en sinds 2022 bestuursvoorzitter van ons eigen Junushoff.Jelle de Gruyter praat met haar.

Vanuit de WUR vliegt Henk van Schaik in. Hij is bezig met internationaal waterbeleid. Water is leven, en dat moeten we ons extra realiseren in deze tijden van klimaatverandering. Lokaal een praktisch probleem maar internationaal vergt het samenwerking. Greet Eijkelenboom gaat met hem in gesprek.

En wéér ontdekten we een Wageningse Europees kampioen: Emma Scholten draagt die titel sinds vorige maand op het gebied van schoenreparatie. Met vennoot Hans drijft zij als opvolgster van Kees Holleman haar Mesterschoenmakerij aan Hoogstraat 22. Schoenfetisjest Tina Folkertsma hoort haar uit.

Mark Giebels,  oud-gemeenteraadslid voor D66, en al vele jaren werkzaam bij ASML EUV Factory, verzorgt deze keer de column.

De 22-jarige singer/songwriter Luna van Kesler, onder meer bekend met haar Wageningse clip over ‘The Rhine’,  staat voor de muzikale noot.

Presentatie Leo Klep. De avond start op 10 april om half negen in Café Onder de Linden aan de Haagsteeg.

advertentie
advertentie