Livestream van docent Bastiaan Baatje en brugklasser Anna tijdens digitaal open huis MHV
Livestream van docent Bastiaan Baatje en brugklasser Anna tijdens digitaal open huis MHV Laura Langendoen

Regionale Scholengemeenschap Pantarijn startte vrijdag 14 januari als eerste VO school in de regio met een OPEN HUIS.

17 januari 2022 om 15:02 Lokaal Deel je nieuws

Net als vorig jaar mogen ook dit jaar de voortgezet onderwijs scholen vanwege de corona maatregelen geen groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers in hun school ontvangen. Pantarijn beet dit jaar het spits af. Alle vijf locaties van Pantarijn hielden op vrijdag 14 januari een digitaal open huis.
 
MHV koos voor een live stream waarin een brugklas leerling en bovenbouw leerling samen met een docent door de school liep om de kijkers een goed beeld te geven van de school. San van Donselaar (directeur van locatie MHV) “Wij wilden de bezoekers van ons digitale open huis laten voelen, merken en horen wat de sfeer is op onze school en laten zien dat wij een school zijn waarin we niet tegen elkaar praten maar met elkaar praten”. Ook kon worden deelgenomen aan 18 chatrooms waarin antwoorden werden gegeven op vragen over de verschillende vakken, het nieuwe gymnasium en leerlingactiviteiten zoals het schooltoneel, de ecoschools-groep en de Pantarijnweek.

De VMBO locatie en het Praktijkonderwijs van Pantarijn kozen er voor om bezoekers aan het digitale open huis door middel van presentaties en chatsessies met docenten, zorgcoördinatoren en de schoolleiding te informeren over hun school.  

Pantarijn Rhenen pakte het weer anders aan. Leerlingen van groep 8 konden in de weken voorafgaande aan het open huis een tas bij de school bestellen met daarin 5 opdrachten op het gebied van sport, koken, bouwen, ontwerpen en creëren. Herman Bremer (teamleider) geeft als toelichting dat leerlingen hierdoor  thuis toch de open huis opdrachten konden uitvoeren. Op het digitale open huis verzorgde men ook ieder half uur een rondleiding en diverse presentaties over de kansklassen en zorgstructuur en konden deelnemers middels chats vragen stelden. Het zorgteam voerde ondertussen individuele zorg gesprekken via Microsoft Teams.

Ook Pantarijn Kesteren koos ervoor om naast de verschillende chatsessies met behulp van een livestream leerlingen en ouders/verzorgers van groep 8 kennis te laten maken met de school.

Pantarijn is tevreden met het bezoekersaantal van het digitale open huis en hoopt de leerlingen en hun ouders/verzorgers een goed beeld te hebben gegeven van wat hun school te bieden heeft. Degene die het digitale open huis hebben gemist kunnen op de website www.ikganaarpantarijn.nl alle informatie vinden. Ook zijn hier de livestream filmpjes te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie