Eric Meijer
Eric Meijer Eric Meijer

Presentatie Eric Meijer “Van baan naar eigen baas. Gaan voor je passie” bij WerkWiel Wageningen

3 februari 2022 om 10:21 Lokaal Deel je nieuws

Op 15 februari vertelt Eric Meijer bij WerkWiel Wageningen over zijn stap van een baan naar zijn eigen bedrijf.

Iedereen die werkt kent waarschijnlijk wel de vraag “is dit nou wat ik wil, zit ik hier nog wel op mijn plek?” Bij de een zal het misschien sterker zijn, dan de ander. Een taak of klus kan je totaal niet liggen, of de heersende sfeer speelt je parten, of misschien is er een groot verloop waardoor je jezelf gaat afvragen wat jij nog op jouw plek doet. Daarnaast kunnen er nog talrijke zaken spelen zoals de woon-werkafstand, of structurelere zaken. Je vraag kan van korte of voorbijgaande aard zijn, maar het kan op een moment ook steviger gaan spelen. De vraag is dan wat je doet. Ga je er over in gesprek met je leidinggevende? Werp je je op voor een andere taak of voor een klus die voorbij komt? Of ga je jezelf afvragen of je gevoel een diepere grond heeft of het structureler is. Je gaat dan misschien een loopbaantraject in waarin je grondig onderzoekt wat je drijft, en wat je loopbaandromen en wensen zijn, of je zet direct stappen in de richting waarvan jij denkt dat je op wilt gaan.

Eric Meijer heeft op een moment de stap gezet van een goede research-baan naar het starten met zijn eigen bedrijf Eric Meijer Tuinontwerp & Adviesburo. Gedreven door enerzijds het gebrek aan tastbaar resultaat in zijn research-baan en anderzijds door de wens meer te creëren. Als die voldoening niet lukt in je research-baan kan dat frustreren.

Zoals hij het zelf zegt: “Ik was vroeger vrij idealistisch en wilde van de wereld een mooier en groener paradijs maken. Uiteindelijk heb ik het ‘grote’ losgelaten en voldoening gevonden door nu kleine paradijsjes op verschillende locaties te scheppen.”

Eric is al ruim 20 jaar fulltime zelfstandig tuinontwerper. En kan dus bogen op ruime ervaring als zelfstandig professional. Daarmee kan hij ook vertellen over de verschillende kanten van het ondernemerschap. De leuke kanten en de taaiere kanten.

De presentatie “Van baan naar eigen baas, gaan voor je passie” van Eric Meijer start om 9.30 uur in de kantine van de Vlinder in Wageningen.

Locatie, tijd, deelname bijeenkomst:
• De kantine van sporthal De Vlinder, Hollandseweg 7 in Wageningen (QR code verplicht)
• Tijd: van 9.30 tot 11.30 uur
• Deelname is gratis, je hoeft je niet van tevoren aan te melden.
Informatie over WerkWiel Wageningen:
Website: https://werkwiel.wordpress.com

advertentie
advertentie