Feminer Aan Tafel in Utrecht, een maand geleden
Feminer Aan Tafel in Utrecht, een maand geleden Fien van Snippenberg

Wageningse studentes leren van vrouwelijke rolmodellen én elkaar

15 maart 2022 om 16:01 Lokaal Deel je nieuws

Komende donderdagavond 17 maart krijgen ruim 50 Wageningse studentes de unieke kans om aan te schuiven bij vrouwelijke rolmodellen. Dit evenement, Feminer Aan Tafel, wordt georganiseerd door Feminer, het snelst groeiende netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen in Nederland. Na ruim twee jaar afwezigheid in de Gelderse studentenstad staan studentes te trappelen om weer in contact te komen met inspirerende carrièrevrouwen en elkaar. Meer dan ooit bestaat de vurige wens om te leren van elkaar en een netwerk op te bouwen.

Het heft in eigen hand

Feminer is vijf jaar geleden opgericht door vier Utrechtse studentes met een brandende behoefte aan vrouwelijke voorbeeldfiguren. De gelijkwaardige man-vrouwverhouding die zij onder medestudenten zagen, werd bij lange na niet weerspiegeld door de hoogleraren aan de andere kant van de collegezaal. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten óf het heft in eigen handen nemen. Ze opteerden voor dat laatste.

“Het concept was simpel,” vertelt huidig bestuurslid Annemieke van Straalen, “ze organiseerden een diner en gaven een groep gedreven studentes de kans bij elke gang opnieuw te tafelen met een bijzondere vrouw verder in haar carrière. Karin Swerink, hoofdredacteur van Vogue, Marry de Gaay Fortman, partner bij advocatenkantoor Houthoff, en Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum, waren eerder aanwezig bij Feminer Aan Tafel.” Inmiddels vindt Feminer Aan Tafel plaats in vier verschillende studentensteden, waaronder Wageningen.

Broodnodige inspiratie na covid

Hoewel dat in eerste instantie niet de insteek was, zien de vrouwen achter Feminer, overigens ook allemaal zelf student, dat de kracht van Feminer Aan Tafel misschien nog wel het meest zit in de ontmoeting van ambitieuze studentes onderling. “We werden in 2019 benaderd door enthousiaste Wageningse studentes die een plek misten om gelijkgestemde jonge vrouwen te ontmoeten,” aldus Van Straalen. “Inmiddels is er sinds ruim twee jaar niets meer door ons in Wageningen georganiseerd. Corona had ook óns te pakken, een grote teleurstelling voor onze doelgroep in Wageningen. De meeste vergelijkbare evenementen vinden plaats in de Randstad, des te belangrijker dat we juist nu ook weer in Wageningen aan de slag gaan.” 

Feminer Aan Tafel in Utrecht, een maand geleden
advertentie
advertentie