schilderij bij lezing De Kijkdoos
schilderij bij lezing De Kijkdoos Kröller Müller Museum

De Kijkdoos organiseert lezing ‘Water en land in de Kunst’ door Gees-Ineke Smit ter Horst

4 april 2022 om 10:40 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 13 april organiseert De Kijkdoos een lezing precies in de periode van de tentoonstelling van Janine Eshuis in villa Erica, te zien van 2 t/m 18 april.

Gees-Ineke Smit ter Horst, veelgevraagd spreker bij Museum Kröller-Müller, is nu door de Kijkdoos gevraagd om een lezing te houden over het onderwerp ‘Water en land in de Kunst’.

Voor veel kunstenaars een onderwerp dat altijd inspireert. Al eeuwenlang vormen water en land een inspiratiebron voor kunstenaars. Helene Kröller-Müller verrijkte haar kunstverzameling met vele landschappen. Een van de eerste aankopen van Helene was een landschap van Constant Gabriël: ‘Il vient de loin‘ uit 1887. Een verstild landschap met een trein. In dit genre landschap, populair geworden in Nederland in de 17e eeuw, kun je zo goed de veranderende wereld zien.

Gees-Ineke Smit ter Horst volgde na de kunstacademie de studie Kunstgeschiedenis. Zij zal met grote passie vertellen over kunst en de geschiedenis daarvan. Haar verhaal zal ondersteund worden met projectiebeelden.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. De kosten bedragen 5,00 euro. Toegang gratis voor Kijkdoosleden én mensen die lid willen worden. Woensdag 13 april 2021. Grote zaal Kijk- en Luistermuseum. Kerkstraat 1, Bennekom. Start lezing is om 20.15

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie