Kees Posthumus in Alle 7 goed!
Kees Posthumus in Alle 7 goed! Kees Posthumus

theater in de kerk: alle 7 goed

10 januari 2023 om 11:26 Lokaal Deel je nieuws

Januari is de maand waarin Blue Monday valt, de maandag die staat voor een grijze en koude periode waarin het nog een hele tijd duurt voordat het voorjaar wordt. Menig mens wordt er moedeloos van. Daarom een vrolijke maar ook serieuze theatervoorstelling.  Op vrijdag 27 januari 2023, spelen verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda ‘Alle 7 goed’, een actuele, muzikale voorstelling over de zeven werken van barmhartigheid.

Volgens de Wikipedia zijn de zeven werken van barmhartigheid: de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken, de doden begraven. Zes van deze werken zijn gebaseerd op de woorden van Jezus volgens Mattheüs 25:35-36: “Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen.” Paus Innocentius III voegde in het jaar 1207 een zevende werk toe: de doden begraven. Paus Franciscus voegde recentelijk een achtste werk van barmhartigheid toe: de zorg voor de schepping.

Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen. Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht?

De voorstelling vindt plaats in de Grote Kerk op de  Markt, op vrijdag 27 januari om 20.00 uur. Toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang. Iedereen is welkom!

advertentie
advertentie