Burgemeester Floor Vermeulen en Commissaris van de Koning Henri Lenferink.
Burgemeester Floor Vermeulen en Commissaris van de Koning Henri Lenferink.

Wageningen geeft Commissaris van de Koning warm welkom

10 februari 2024 om 17:28 Overig

WAGENINGEN Donderdag 8 februari bracht de Gelderse waarnemend Commissaris van de Koning (CvdK) Henri Lenferink een bezoek aan de gemeente Wageningen. Lenferink is sinds oktober 2023 waarnemend CvdK in Gelderland. Het was een van zijn eerste ambstbezoek aan een gemeente. Gedeputeerde Helga Wittjes en statenlid Elmar Theune vergezelden hem.

Voor de Commissaris van de Koning begon de dag met het bijwonen van de collegevergadering. Lenferink werd bijgepraat over verstedelijking, woningbouw en mobiliteit. Daarnaast was de ontwikkeling van Wageningen als sociale stad onderwerp van gesprek. Vanzelfsprekend werd ook de opvang van vluchtelingen in de gemeente besproken en de samenwerking in de regio. In het gesprek met gemeenteraadsleden werd dieper op al deze onderwerpen ingegaan.

Steun van het Rijk

Burgemeester Floor Vermeulen geeft aan trots te zijn dat Lenferink juist Wageningen uitkoos voor zijn eerste ambstbezoek. Vermeulen: “Wageningen is de snelst groeiende gemeente van Nederland. Het is een fijne plek om te wonen. Of zoals de broers Van Rossem onlangs ook zeiden; Wageningen is bijna een stukje paradijs op aarde.” Ons gemeentelijk beleid richt zich erop dit zo te houden. Daarvoor is steun vanuit het Rijk nodig in de vorm van financiële middelen en regelingen. Daar hebben we het vandaag samen over gehad.”

Warm Wagenings Welkom

Tijdens het ‘Warm Wagenings Welkom’ mocht tot slot een toer door de gemeente niet ontbreken. Rijn IJssel, De Dreijen en de Wageningen University & Research waren enkele highlights die Lenferink een goed beeld gaven van de omgeving waar inwoners (en bezoekers) van Wageningen van kunnen genieten. Hij bedankte onze gemeente voor de warme ontvangst en gaf aan nu de uitspraak van de broers van Rossem zelf te hebben ervaren. 

Wat is een ambtsbezoek?

Een ambtsbezoek van de Commissaris van de Koning is een formeel bezoek met een informeel karakter. Na zijn bezoek aan een gemeente brengt hij verslag uit aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en doet hij mededeling aan gedeputeerde staten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie