Afbeelding

Ontdek de Werking van AI: Een Diepgaande Blik Achter de Technologie

21 maart 2024 om 20:36 Overig

WAGENINGEN Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over AI (Artificial Intelligence = Kunstmatige Intelligentie). Daarom organiseert de bblthk een drietal lezingen over dit onderwerp. Eerst wordt er gekeken naar de werking van AI, daarna naar AI in de praktijk en er wordt afgesloten met de kansen en gevaren van AI in de journalistiek.  

In de eerste lezing komen de verschillende vormen van Machine Learning (de wijze waarop AI leert) aan bod en met behulp van een voorbeeld wordt er gekeken naar de binnenkant van AI. AI draait op wiskunde en meer specifiek op statistiek. Er zal wat dieper worden ingegaan op Neurale Netwerken (dat is de motor achter de huidige krachtige AI-toepassingen). Welke verschillende soorten netwerken worden gebruikt? Als laatste wordt de motorkap van ChatGPT opengemaakt. Hoe geeft ChatGPT goede (en minder goede) antwoorden op (bijna alle) vragen?  

Meer leren over hoe AI nu eigenlijk werkt? Zet dan dinsdag 26 maart in je agenda voor een interessante lezing in de bblthk. De deuren gaan open om 19.45 uur en de officiële start is om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, maar reserveer wel even je plekje via www.bblthk.nl/agenda.  

Deze lezing wordt gehouden door Peter-Paul Tonen (1959), die na zijn studie aan de WUR 40 jaar in de Informatie Technologie heeft gewerkt. Eén van zijn laatste projecten was het opzetten van een groot innovatiecentrum. Dit innovatiecentrum bekeek nieuwe IT technologieën (waaronder AI), experimenteerde daarmee en keek vooral hoe dergelijke technologie in Nederland ingezet zou kunnen worden.  

advertentie
advertentie