Hotel De Wereld
Hotel De Wereld Gon van Laar

Dagtocht: WOII in Nederland, het begin en het einde

8 april 2024 om 11:42 Overig

REGIO De Slag om de Grebbeberg bij Rhenen in de meidagen van 1940 en de vredesbesprekingen in Hotel De Wereld in Wageningen op 5 mei 1945 markeren het begin en einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Deze plaatsen en dagen hebben een bijzondere plaats in ons collectieve geheugen. Maar wat gebeurde er toen eigenlijk en welke sporen zijn daarvan nu nog zichtbaar?

Dagtocht: WOII in Nederland, het begin en het einde

Daarover organiseren Stichting De Greb en Gilde Wageningen een bijzondere dag op twee locaties. Het wordt een dag met opmerkelijke verhalen en persoonlijke herinneringen. Deze vindt plaats op zaterdag 20 april, met een lezing over de Slag om de Grebbeberg in de Gedachteniskerk in Rhenen, een rondleiding over het Militair Ereveld, een lezing (en lunch) in Hotel De Wereld en een stadswandeling door het centrum van Wageningen langs de sporen van de Tweede Wereldoorlog.

De kosten van deelname (inclusief koffie, thee bij ontvangst, lunch en afsluitende borrel) bedragen 55 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.grebbeland.nl. Aanmelden voor deelname kan via contact@grebbeland.nl.  

advertentie
advertentie