Marcel Monteba, hier in actie tegen clubgenote/trainster Ester van Muijen, is een van WSDV’s solide steunpilaren.
Marcel Monteba, hier in actie tegen clubgenote/trainster Ester van Muijen, is een van WSDV’s solide steunpilaren. WSDV

WSDV voorbestemd voor middenmoot

14 september 2021 om 15:50 Overig

WAGENINGEN WSDV lijkt voorbestemd het komende damseizoen in de middenmoot te verkeren. De Wageningse erekklasser leverde in het seizoen 2019-2020 z’n beste prestatie ooit met een vijfde plaats, zij het wel op enige afstand van de top 4. De afgelopen competitie werd door de corona-golf al na twee wedstrijden afgebroken. WSDV stond toen wel fier op kop.

Met de golden boys Alexander Schwarzman en Jan Groenendijk (de nummers één en vier van het afgelopen WK) weer als kopmannen wordt komende zaterdag tegen topclub Van Stigt Thans thuis in De Doorbraak het nieuwe seizoen ingezet. Ook teamleider Heike Verheul, trainster Ester van Muijen, Johan Sterrenburg, Mathias de Kruijf, Marcel Monteba en Koos van Amerongen en Machiel Weistra zijn weer van de partij.

Marcel Monteba, namens de technisch commissie: “Doordat Michiel Kloosterziel onverwacht niet meer beschikbaar is gaan we het seizoen voorlopig met negen vaste spelers in. We hebben dan ook geen al te hoge verwachtingen.” Vooralsnog zullen ‘jonkie’ Robert Jan van Steenbergen en veteraan Fred Ivens wisselend als invaller fungeren. Monteba: “Het is ons niet gelukt op korte termijn een sterke tiende man te vinden, maar we zijn nog aan het zoeken.”

WSDV hoeft zich volgens Monteba geen zorgen over degradatie te maken. “Met de overgebleven spelers hebben we een solide basis. Bovendien spelen we, doordat het Rotterdamse CCR zich heeft teruggetrokken, met slechts elf teams. Daarvan degradeert de nummer laatst rechtstreeks terwijl de nummers negen en tien een degradatieduel moeten spelen met de nummers twee van de hoofdklasse.”

Het gepromoveerde WSDV2 maakt onder leiding van Simon Oosting zijn debuut in de hoofdklasse, terwijl bij eersteklasser WSDV3 de jeugd weer centraal staat. Het combinatieteam WSDV4 gaat in de tweede klasse proberen punten te pakken.

advertentie
advertentie