350 studentenkamers erbij

29 september 2021 om 10:41 Overig

Met de komst van de 350 kamers op de Marijkeweg is volgens wethouder Anne Janssen het kamertekort in Wageningen voorbij. “Dat betekent niet dat alle nieuwe studenten aan het begin van hun studie een kamer hebben, maar wel voor 1 mei. Het betekent ook minder druk op de rest van ons lokale woningaanbod, dus de bouw van deze kamers is goed voor heel Wageningen.” De gemeenteraad moet binnenkort het bestemmingsplan voor de nieuwbouw vaststellen. Janssen heeft daar alle vertrouwen in. Het plan is ook besproken met omwonenden en dat heeft slechts één zienswijze opgeleverd. Die ging vooral over de verkeersveiligheid. In het plan voorzien we nu maatregelen op de rotonde Marijkeweg/Kortenoord Allee. Door middel van pijlen wordt duidelijk gemaakt dat fietsers nog slechts één richting op mogen rijden.”

WAGENINGEN Als alles volgens planning verloopt, staat er over twee jaar een gebouw met 350 studentenkamers aan de Marijkeweg. Het complex verschijnt op de plek van de oude Bakkersvakschool van ROC Rijn IJssel. De school is in 2019 verhuisd een nieuw gebouw aan de overzijde van de straat. Het vrijgekomen schoolgebouw wordt gesloopt, en maakt plaats voor de nieuwbouw. Het gaat hierbij om zowel zelfstandige als onzelfstandige eenheden.

Het complex wordt maximaal 26 meter hoog. Volgens Janssen wordt het een markant gebouw. Het wordt volgens haar ook duurzaam. “Het wordt gasloos en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Er komt een groene binnentuin en ook in de omgeving komt openbaar groen.”

advertentie
advertentie