In een gemoedelijke sfeer nam burgemeester Floor Vermeulen de ruim 570 handtekeningen in ontvangst      (foto Guy Ackermans)
In een gemoedelijke sfeer nam burgemeester Floor Vermeulen de ruim 570 handtekeningen in ontvangst (foto Guy Ackermans) Foto Guy Ackermans

Actie voor losloopgebied

Overig

Te weinig losloopgebieden en uitlaatveldjes

WAGENINGEN - Burgemeester Floor Vermeulen ontving onlangs uit handen van de initiatiefnemers Ryan Gevers en Nicole Pluim ruim 570 handtekeningen van mensen, die tegen de voorgenomen maatregel van de gemeente zijn om het loslopen van honden in park de Blauwe Bergen te verbieden.

Voor velen is het nog steeds een raadsel, waar de aanzet tot dit verbod vandaan komt. De burgemeester gaf aan uit te zoeken, hoe dat precies zit. Hij zegde toe het bezwaar en de handtekeningen serieus te nemen: “We gaan het aanbieden aan de raad omdat we dit signaal heel goed willen bespreken”. De twee initiatiefnemers legden nog eens uit hoe belangrijk het is voor mens en dier, dat de hond los kan lopen. 

Ryan Gevers: “Een hond moet leren om goed met andere honden en met mensen om te gaan. Stel je voor, dat je een hulphond traint, dan heb je absoluut een losloopgebied nodig. Voor al die honden in Wageningen zijn er te weinig losloopgebieden. Heel fijn, dat het uitschrijven van boetes is opgeschort, want dit moet goed geregeld worden”. Het laten loslopen van honden in de Blauwe Bergen wordt nu nog gedoogd zo lang er nog geen duidelijkheid is. Enkele gemeenteraadsleden (Stadspartij, PvdA, Connect) waren aanwezig bij het overhandigen van de handtekeningen. De burgemeester voelde zich op zijn gemak bij de honden. De gedachte bij de voorstanders van de Blauwe Bergen als losloopgebied is, dat het park voor iedereen, mens en hond, toegankelijk moet zijn. 

Nicole Pluim overhandigde de burgemeester bovendien een door haar gemaakt schilderij met daarop de bij benadering 1755 bij de gemeente geregistreerde Wageningse honden. Duidelijk werd, dat er in de stad veel te weinig losloopgebieden en uitlaatveldjes zijn. Voor Nicole Pluim is het helder, dat de gemeente nu een bocht moet maken: “Er is absoluut geen sprake van overlast en hondenpoepproblemen. Je ziet alleen maar mensen met veel zorg voor hun dier en met verstand van zaken. zich vrij kunnen bewegen, spelen en snuffelen tussen de struiken en goed leren omgaan met andere honden en met mensen”. 

De initiatiefnemers hebben goede hoop, dat de soep niet zo heet gegeten wordt als deze wordt opgediend.

advertentie
advertentie