Expositie Coloratectura

25 oktober 2021 om 17:19 Overig

WAGENINGEN In galerie Lucia Novalis aan de Nudestraat 9 in Wageningen is tot en met 21 november de nieuwe expositie ‘Coloratectura’ te bewonderen, met werk van kunstenaar, architect en meubelontwerper Carlos Silva.

Sinds de in Colombia geboren en getogen Carlos in 1999 naar Berlijn verhuisde, evolueerde het stadslandschap op natuurlijke wijze zijn creatieve richting. Zijn eerdere werken verkennen zijn persoonlijke en architecturale observaties van de stad, overgebracht via een aantal media: schilderkunst, installatie en beeldhouwkunst. 

Carlos blijft zich concentreren op geometrie en klassieke proporties, een verdere invloed van zijn architecturale geest. Zijn werkwijze is een nevenschikking van controle en toeval, die doet denken aan oude kalligrafie-idealen. Elke penseelstreek heeft een gecontroleerde precisie, evenals de vloeiendheid van de lijn en de spontaniteit van de pols. Hij gebruikt veel levendige kleuren in zijn werk, waarbij elke tint ook zorgvuldig wordt gekozen en in de compositie wordt geplaatst. Deze combinatie van gebaren, vormen en kleuren vormt Carlos’ architecturaal geabstraheerde oeuvre. Meer dan 55 werken zijn te zien tijdens deze expositie. Kijk voor meer informatie op www.lucianovalis.nl.

advertentie
advertentie